Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsi OSK: ismerik a riválist

Sepsi OSK: ismerik a riválist Sport

Mával kezdődik a labdarúgó I. liga alapszakaszának visszavágó-sorozata, az eddig 10. pontot összegző Sepsi OSK vasárnap 18 órától az Astra Giurgiu-t fogadja a csapat ideiglenes otthonául szolgáló brassói Ifjúsági Stadionban. A piros-fehér mezesek a rangsor 12. helyéről várják a folytatást, az edzői stáb részéről Nagy Sándor úgy fogalmazott, céljuk a három pont megtartása.

A Sepsi OSK tegnapi sajtótájékoztatóján Nagy Sándor edző és Constantin Dima játékos vetítette előre az Astra Giurgiu elleni párharcot, kiemelve, hogy a kéthetes bajnoki szünetet hasznosan töltötte a csapat, igyekeztek maximálisan felkészülni a visszavágók jelentette kihívásokra.

– Készen állunk az Astra Giurgiu elleni meccsre, mindenképp nyerni akarunk. Tudjuk, hogy jó csapattal játszunk, ismerjük az ellenfél gyengeségeiket, erősségeit. Ellenük vívtuk első meccsünket az élvonalban, de nem játszottunk alárendelt szerepet, és véleményem szerint nem érdemeltük meg a vereséget (1–0 – szerk. megj.). Nehéz dolgunk lesz, de a győzelemre törekszünk – nyilatkozta a tréner.

Újságírói kérdésre válaszolva a piros-fehérek játékosa, Constantin Dima elmondta, az utóbbi időszak gyenge eredményei ellenére már-már családias a hangulat öltözőben, készen állnak a visszavágókra, szerinte az odavágó-sorozat volt a „főpróba”, így pozitív eredményeket várnak a folytatásban.

A hétvégi fociműsor

A 14. forduló műsora: ma Voluntari–FCSB (20.45-től); szombaton Medgyes–Viitorul (16.30), Jászvásár–Krajova (19.15); vasárnap Sepsi OSK–Astra Giurgiu (18 órától), Kolozsvári CFR–Botoşani (20.45); hétfőn: Temesvári Poli–Chiajna (18.00), Dinamo–Juventus (20.45).

Egyforma büntetést szabtak ki

A Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) szerdán hivatalos honlapján szűkszavú közleményben közölte, hogy a sportági szövetség fegyelmi bizottsága figyelmeztetés mellett 5000 lejre bírságolta a klubot az FCSB elleni bajnoki meccsen történt szurkolói magatartások miatt. A testület azt a 4-0-s vendégsikerrel zárult brassói találkozót vizsgálta, amely után a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat tett panaszt a vendégdrukkerek magyarellenes viselkedése miatt. Mint ismeretes, a bukaresti ultrák „Románia nektek nem az otthonotok. Takarodjatok!” feliratú molinóval provokáltak, amire a házigazdák, Ria, Ria, Hungária! skandálással válaszoltak. Az FCSB-t ugyancsak 5000 lejre bírságolták meg.

A hétvégi háromszéki fociprogram:

A III. ligában érdekelt Kézdivásárhelyi SE szombaton 15 órától az éllovas Galaci Suporter Club Oțelul otthonában játszik. A kék-fehérek az előző fordulóban bravúros győzelmet arattak Szászhermány felett (2-0), és reménykednek a hasonló folytatásban.

A IV. liga 8. fordulójában (ifik 12.45, felnőttek 15 órától): szombaton Illyefalva–Uzon, Bereck –Bardoc, Bölön–Zágon; vasárnap Gelence–Nagyajta, Papolc–Barót, Perkő–Dálnok, Kovászna–Ozsdola, Csernáton–Réty. Az V. liga 7. fordulójában: szombaton: Maksa–Árkos; vasárnap Nagybacon–Kommandó, Hidvég–Szitabodza, Zabola–Bodok.

A teremlabdarúgó I. liga 6. fordulójában ma 18 órától a Sepsi Futsal a Temesvári Informatikát fogadja a Szabó Kati Sportcsarnokban. A II. ligában a KSE vasárnap 19.30-tól a Gyergyóremetei Kereszthegy otthonába látogat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük