Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Selejtezőt vív a Sepsi–SIC

Selejtezőt vív a Sepsi–SIC Sport

Idén először indul a sportág legrangosabb európai versenysorozatában a négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes Sepsi–SIC. A háromszéki bajnok spanyolországi csapattal, a Spar Citylift Gironával találkozik a női kosárlabda Euroliga selejtezőjében. Az első mérkőzést Sepsiszentgyörgyön, a visszavágót Katalóniában rendezik, egyelőre ismeretlen időpontban.

Hirdetés
Hirdetés

Mivel 18 klub nevezett a női Euroliga következő idényére, de csak 16 kerülhet a főtábla két nyolcas csoportjába, így négy együttes selejtező játszására kényszerül. A Sepsi–SIC és a spanyol SPAR Citylift Girona mellett a magyar Aluinvent DVTK és a török Izmit Belediyespor vív selejtezőt oda-visszavágó rendszerben. A FIBA közleménye szerint a párosításokat a földrajzi elhelyezkedés alapján alakították ki, a Sepsi–SIC hazai pályán kezdi a párharcot, a találkozók időpontja egyelőre ismeretlen. Győzelem esetén az Euroligában folytatja majd Zoran Mikes csapata, ha azonban alulmarad a katalánokkal szemben, akkor a női Európa-kupa mezőnyébe kerül át.

A csapatokat az adott nemzet klubjainak az elmúlt három évben elért nemzetközi eredményei alapján rangsorolták. A főtáblán találjuk a Sopron Basket együttesét is. A magyar bajnokság a hivatalos rangsor szerint a negyedik (!) legerősebb Európában, ezért indulhat két magyar csapat a legmagasabb szinten. A Sepsi–SIC tájékoztatása szerint augusztus 17-én rendezik Münchenben a sorsolást, amely online is követhető. A FIBA Europe vezetősége szeptember 1-jén, kedden ül majd össze, hogy több forgatókönyvet is elkészítsen a szezon lebonyolítására, és döntsön az európai kupasorozatok indulásáról a járványügyi helyzetnek megfelelően.

A női Európa-kupára 33 csapat nevezett, és ketten érkeznek még majd az Euroliga selejtezőjéből, így 35 együttes vesz majd részt a küzdelmekben. Itt 32 fős létszámot kell elérni a selejtezőkkel, hogy nyolc darab négyfős csoportban rendezhessék a küzdelmeket. Magyarországot az Atomerőmű KSC Szekszárd, az UNI Győr MÉLY-ÚT, illetve a VBW CEKK Cegléd fogja képviselni.  A sorsolást ebben a sorozatban is augusztus 17-én rendezik majd Münchencben, az Euroligával együtt.

Főtáblás csapatok az Euroligában: UMMC Ekaterinburg (orosz), Lyon ASVEL Feminin (francia), Fenerbahce (török), Sopron Basket, Arka Gdynia (lengyel), CB Avenida (spanyol), ZVVZ USK Praha (cseh), Famila Basket Schio (olasz), TTT Riga (lett), Dynamo Kursk (orosz), Tango Bourges Basket (francia), Galatasaray (török), BC Nadezhda (orosz), Basket Landes (francia).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük