Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Bronzérem az NMSK-nak
Borcsa Félix Lehel, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozója bronzéremmel zárta az elmúlt hétvégén Szörényváron az U12–14–16-os korosztály országos földharc-bajnokságát. A céhes városbéli dzsudoka a legkisebbek között, a +50 kg-os súlycsoportban állhatott fel a dobogó legalsó fokára. Veres László irányítása alatt az NMSK kilenc cselgáncsozója lépett tatamira, a bajnoki bronzérem mellett további négy 5. és egy 7. helyezést érdemelve ki. Az U12-es korcsoportban Barbocz Mátyás, Aracsi Ákos (mindketten a 42 kg-ban) és Szima Tamás (50 kg), illetve az U14-esek között Balogh Hanna (52 kg) kevéssel maradt le a harmadik helyről. Az U14-esek közt a 38 kg-os Baricz Örs hetedik lett. „Jól küzdöttek tanítványaim, viszont több érmet is szerezhettünk volna, több esetben csak egy hajszálon múlott a megszerzésük” – nyilatkozta érdeklődésünkre Veres László edző. <<

Tizenkilenc döntős
A megyeszékhelyi Sepsi ISK és MSK tizenkilenc sportolója harcolta ki a döntőbe jutást, miután az első három hely valamelyikén fejezte be az elmúlt hétvégén Rozsnyón lezajlott ifjúsági III-as és IV-es országos birkózóbajnokság körzeti szakaszát.
A Kertész Dávid, Hatos Péter, Barabás György (mindannyian a Sepsi ISK-tól) és Mátéfi Árpád (MSK/ISK) edzette fiatal birkózók eredményei: ifjúsági III. (2002–2003-ban születettek): Kertész Mátyás (50 kg/ISK), Mircea Păduraru (46 kg/MSK), Tóth Abigél (44 kg/ISK) és Antal Orsolya (60 kg/ISK) első hely; Gáspár Anna (60 kg) és Kuti Szilárd (60 kg/mindketten az ISK-tól) második hely; Buna László (50 kg) és Szabó Zsombor (68 kg/mindketten a ISK-tól) harmadik hely. Ifjúsági IV. (2004–2006-ben születettek): Nemes-Nagy Vivien (37 kg/ISK), Pánti Renáta (56 kg/ISK), Szakács Szidónia (60 kg/MSK), Mátéfi Tibor (78 kg/MSK), Buna Orsolya (44 kg/ISK) első hely; Orbán Lóránt (42 kg/MSK), Sere Barbara (56 kg/ISK), Váncsa László (35 kg/ISK) második hely; Bilibók Szabolcs (42 kg/ISK), Orbán Krisztián (35 kg/MSK), Kovács Kázmér (32 kg/ISK) harmadik hely. A döntőt október 19–22. között Kolozsváron rendezik meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük