Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyolcaddöntőben Magyarország

„Olyan, mintha újabb gyermekem született volna, kavarognak bennem az érzések. Boldog vagyok, hogy a csapatunk egy egész országot boldoggá tudott tenni, még mindig nagyon nehezemre esik feldolgozni ezt a sikert, pedig már sok nagy csatát megjártam” – mondta Ivkovics Sztojan magyar szakvezető, akinek tanítványai kedden a románok 80–71-es (16–15, 22–17, 22–20, 20–19) legyőzésével biztosították be negyedik helyüket a C csoportban, a Kolozsváron zajló férfikosárlabda Európa-bajnokságon. A magyarok utazhatnak Isztambulba, ahol az egyenes kieséses szakaszával, a nyolcaddöntővel folytatódnak a küzdelmek. A mérkőzésen egyébként megdőlt a romániai beltéri csapatsport-rendezvények nézőrekordja: 9121 jegyet adtak el. A selejtezőcsoportját tavaly százszázalékos mérleggel nyerő magyar válogatott 1999 óta első Eb-jén van jelen, a hazaiak viszont 30 év után szerepelnek újra kontinenstornán.

A román férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata eddig tisztességesen helytállt az Európa-bajnokságon. Marcel Tenter a magyar válogatottól elszenvedett vereség után úgy vélte: a román válogatott sok jó helyzetet alakított ki a magyarok ellen, de az elpuskázott lehetőségek megbosszulták magukat. A szakvezető szerint a magyar csapat győzelme „két játékoson állt” – utalt Vojvoda Dávid és Hanga Ádám teljesítményére. Nehezményezte, hogy csapata nem használta ki megfelelően a számára megítélt büntetődobásokat, de úgy értékelte, hogy tanítványai sokat dolgoztak, s ezért elismerés illeti őket.

Tegnap szünnap volt az Eb-n, ma az utolsó csoportmeccseket rendezik Kolozsváron. Könnyen lehet, hogy Hanga Ádám nem lép pályára Spanyolország ellen az utolsó fordulóban. A magyar válogatott vezére azért hagyhatja ki a spanyolok elleni – egyébként tét nélküli – meccset, mert nagyon fáj a jobb lába. „Igazából a spanyolokon múlik, hogy mennyire lesz élvezetes a meccs. Ha komolyan vesznek minket, akkor megesznek” – fejtette ki tréfásan Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány.

C csoport, 5. forduló, a mai program: 14.30-tól Csehország–Horvátország, 17.15-től Magyarország–Spanyolország, 20.45-től Montenegró–Románia.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük