Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Bajnokoknak nincs megállás

A budapesti vizes világbajnokságon két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szerző Hosszú Katinka ma és holnap már Moszkvában áll rajtkőre,a kilencállomásos világkupa első versenyén. A bajnoknő 2012 óta minden évben a világkupa összetett pontversenyének élén végzett, idén már zsinórban hatodik sikerére hajt. Emellett csúcsdöntésre is készül, 2016-ban ugyanis a 400 vegyesen megszerzett 37. világkupa-elsőségével beérte a korábban 50 pillangón brillírozó svéd Therese Alshammart az egy számban megnyert világkupaversenyek tekintetében. A világkupafutamokat 25 méteres medencében rendezik, idén is kilencállomásos lesz a versenysorozat, minden állomáson kétnapos a verseny. Moszkva után Berlin és Eindhoven következik, majd Doha, Dubai, valamint Hongkong rendez versenyt, végül Pekingben, Tokióban és Szingapúrban csapnak össze az úszók.

Nagy az érdeklődés

Minden jegy elkelt a magyar labdarúgó-válogatott szeptember 3-i világbajnoki selejtezőmérkőzésére, amelyen az Európa-bajnok Portugália lesz a vendég a Groupama Arénában. A nemzeti együttes előbb augusztus 31-én Lettországot fogadja, majd három nappal később Portugáliát. A magyarok hat forduló után hét pontjukkal a harmadikak a B csoportban, nyolc pont a hátrányuk a második, pótselejtezőt érő helyen álló portugálokkal szemben. A lettek elleni találkozóra a héten indul az értékesítés.

Eliltás műesésért

Pénteken megkezdődik a másodosztályú angol labdarúgó-bajnokság, s ez egyben egy új korszak kezdetét is jelenti: mostantól a szigetországban kétmeccses eltiltás jár azoknak a játékosoknak, akik műeséssel próbálnak büntetőt vagy kiállítást kiharcolni. A műesés egyre nagyobb gondot jelent Angliában, az első és második liga csapatai közül szinte mindegyik érintett volt az előző szezonban, de akadt olyan hétvége, amikor Marcus Rashford (Manchester United), Leroy Sane (Manchester City) és Harry Kane (Tottenham Hotspur) is feldobta magát azért, hogy előnyhöz juttassa együttesét. A szabálymódosítást májusban jelentették be, ennek értelmében a szövetség utólag, a videóelemzés alapján eltilthatja a játékost a „bíró sikeres megtévesztéséért”. A skót bajnokságban már régebb óta él ez a szabályozás.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük