Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Gyermekolimpia Kézdivásárhelyen

Csütörtökön 13 órától kezdődik a kézdivásárhelyi sportbázison a négy céhes városi iskola alsó tagozatos diákjainak vetélkedője, a Gyermekolimpia. A kis olimpikonokat egy hatalmas versenypálya várja a Sinkovits Stadionban 12.30-tól. Minden iskola egy harmincfős csapattal nevezhet be, amelybe évfolyamonként 6 diákot válogatnak be.

A Sicul Baschet és Trixikidz által szervezett esemény 21 versenyszámból tevődik össze, melyek mindegyike az öt különböző korosztály számára felépített pályákon zajlik majd. A versenyszámok többsége két kompetenciaterületet ötvöz, az egyik közülük kötelezően a mozgás, ehhez társul a matematika, a tudományok, a zene, valamint az esztétika és a kreativitás. Így miközben játszanak és mozognak, tudásukat is fejlesztik matematikából, anyanyelvből, idegen nyelvből, zenéből, történelemből és környezetismeretből.

Minden csapat élére egy mentort és két almentort neveztek ki, akik segítenek a csapatnak a megfelelő stratégia kidolgozásában. A szervezők ígérete szerint sok kreativitásra lesz szüksége a kisiskolásoknak a próbák teljesítéséhez. A rendezvény alatt nem csak a versenyzők számára biztosítanak szórakozási lehetőséget, a Benji Állatvédő Egyesület jóvoltából az odalátogatók sétát tehetnek a lovaskocsival, részt vehetnek a Salvatore Egyesület elsősegély-bemutatóján, plusz tematikus fotózkodásra is lesz lehetőség: az érdeklődők híres sportolók mezeibe bújhatnak, és különböző sporteszközökkel állhatnak vaku elé. Ezenkívül ingyen tea, kávé, alma és víz jár minden odalátogatónak! A megmozdulást közös villámcsődület és hatalmas lufibuli zárja.

 

Ünnepélyes idényzáró

A Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség ma 14 órától a sepsiszentgyörgyi szemerjai stadionban tartja a szezonvégi ünnepélyes díjkiosztó ünnepségét, ahol kitüntetik a korosztályos bajnokságok legjobb csapatait és játékosait. Az idényben kimagaslóan teljesítő labdarúgók és csapataik okleveleket, kupákat, érmeket, labdákat és felszerelést kapnak jutalmul. Az ünnepséget követően 17 órától játsszák le a megyei kupadöntőt Gelence és Papolc között.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük