Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Sport

Asztalitenisz

Második a ranglistaversenyen

Péntektől vasárnapig Zilahon zajlott az ifjúsági III-as korosztályú (11–13 évesek) asztaliteniszezők Top 12-es ranglistaversenye, ahol a lányok mezőnyében az ország 12 legjobban rangsorolt versenyzője között ott volt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub tehetsége, Mike Boróka is. Mindenki játszott mindenkivel, így alakult ki a végső rangsor. Mike Boróka kilenc nyertes mérkőzéssel és két vereséggel a háta mögött a dobogó második fokára léphetett fel úgy, hogy a direkt meccsen 3-2-re legyőzte a későbbi győztes marosvásárhelyi Ungvári Evelint. A céhes városbeli reménység 3-0-ra kapott ki a zilahi Demjén Esztertől, és nagy csatában 3-2 arányban maradt alul a giurgiui Bănaru Marinával szemben. A Top 12-es ranglistaverseny legjobbjai: 1. Ungvári Evelin (Marosvásárhely), 2. Mike Boróka (Kézdivásárhely), 3. Meirosu Bianca (Konstanca), 4. Demjén Eszter (Zilah), 5. Moca Alina (Medgyes).

„Nagyon jó verseny volt Boróka számára, elemében volt és tette a dolgát, sajnos a giurgiui lány ellen becsúszott egy szoros vereség, ha ezt a meccset megnyeri, akkor az élen végez” – tudósított Kerekes Barnabás edző.

Az NMSK másik ígérete, a magyar országos bajnokságon korosztályos bronzérmes Oláh Kriszta eközben Budapesten edzőtáborozott a Statisztika Lányklub meghívására.

 

 

Cselgáncs

Ozsdola-kupa

A környékbeli cselgáncsozók Ozsdolán gyűltek össze az elmúlt hétvégén, ahol a Bíbor Sportklub és az ozsdolai önkormányzat szervezésében zajlott az Ozsdola-kupa idei kiírása 2005–2012 között született gyerekek számára. A színvonalas versenyen a csíkszeredai Koka’s Judo Klub, a Csíkszentdomokosi ISK, a Csíkszeredai ISK, a Szentegyházi ISK, a Dicsőszentmártoni Sparta, a Brassói Dinamo, a Dimas Dzsudó Klub, az Ozsdolai SE, a Gyergyóditrói ISK, Marosvásárhely, a sepsiszentgyörgyi Gakusei, a Csíkszenttamási ISK, a Csíkszeredai Sportklub, valamint a kézdivásárhelyi sportiskola és a Bíbor SK több mint 210 növendéke lépett tatamira. A szervezők számtalan díjat kiosztottak a különböző korosztályokban és korcsoportokban, az összesített eredmények alapján a csapatversenyben a házigazda Bíbor SK és a céhes városbeli sportiskola végzett az élen, megelőzve a második csíkszeredai Koka’s Judo Klubot, illetve a harmadik helyen végzett Csíkszentdomokosi ISK-t és Csíkszeredai ISK-t. Köszönet illeti a támogatókat (Ozsdolai Közbirtokosság, Bikfor Kft., Tenarzol Kft., Panat Kft., Góbéplast), illetve a versenyzők szüleit, akik gondoskodtak a jó hangulatról és a megmérettetés utáni táplálékról.

 

Teke

Nyolcan a döntőben

Szombaton a KSE tekeszakosztályának játékosai Petrilla bányavárosba látogattak, ahol az 50 év alatti, illetve az 50 év feletti tekézők számára kiírt országos bajnokság 3. fordulóját rendezték. A viadalon jól teljesítők továbbjutottak az országos döntőre, amelyet július 8-án Vajdahunyadon bonyolít le a szakszövetség. A KSE-t nyolc játékos képviselte, nem is akárhogyan, mivel mindannyian továbbjutottak a döntőbe, a kézdivásárhelyi egyébként az egyedüli klub, amelynek sikerült ezt a bravúrt elérnie. „A szakszerű felkészítés, a megfelelő hozzáállás és a versenyképes pályán való felkészülési lehetőség diadala ez” – nyilatkozta lapunknak a szakosztályt vezető Várdó Olivér, aki egyúttal gratulált a játékosoknak. Gratulálunk, és érdeklődve várjuk a döntőbeli szereplést! Eredmények: Tamás András 516 ütött fa, ifj. Kiss György 512, Várdó Olivér 510, Szabó Attila 507, Kiss Árpád 506, Jancsó Csaba 452, Opra Ferenc 432, Bögözi József 428.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük