Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Háromszékről a magyar válogatottba

A Kézdivásárhelyi SE növendékét, a jelenleg a Debreceni Kosárlabda Akadémián játszó Szász-Veres Márkot behívták az újjáalakuló U16-os magyar kosárlabda-válogatottba, amely a napokban a pöstyéni Olimpiai Reménységek Versenyén szerepel Csehország, Szlovákia és Lengyelország ellen. A Faragó Péter vezette U16-os fiú kosárlabda-válogatott első nemzetközi erőfelmérőjére készül. „Nyilvánvalóan, a fő célunk a jövő évi Európa-bajnokság, így ezúttal nem a számszerű eredmény a legfontosabb. Annak örülnék, ha a jó csapatok ellen is szoros meccseket játszanánk, hiszen ezáltal kapunk pontos képet arról: vajon ki az, aki a kiélezett szituációkban is jó döntéseket hoz. Szeretnénk minél több játékost kipróbálni” – nyilatkozta Faragó Péter szövetségi edző.

Multisport-esemény a fiataloknak

Január végén rendezik meg Olaszországban a 16. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), amelyre a tervek szerint Románia színeiben több székelyföldi sportoló fog utazni. A 16. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF, Friuli-Venezia Giulia) 2023. január 21-28. között rendezik, és Európa legjobb 14-18 év közötti téli sportolói 14 szakágban méretkeznek majd meg. Olaszország harmadszor, a sorrendben első, 1993-as aostai téli és a 2005-ös lignanói nyári EYOF után rendezhet újra téli multisporteseményt az európai fiatalok számára.

Lenyűgöző tripla dupla

Luka Doncic 60 ponttal, 21 lepattanóval és 10 gólpasszal vezette sikerre a Dallast a New York ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) keddi játéknapján, a liga történetében még senki sem rukkolt elő ilyen statisztikával. A liga történetének előző olyan tripla dupláját (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű teljesítményét), amelyben legalább 50 pont és 20 lepattanó szerepelt, még a legendás Wilt Chamberlain szerezte 1968-ban. A 23 éves szlovén sztár nemcsak ezt a csúcsot döntötte meg, ugyanis ő lett az NBA legfiatalabb 50 pontos tripla duplát elérő játékosa, ezt a rekordot is Chamberlaintől „vette el”. Doncic és Chamberlain mellett a liga 1949-es alapítása óta csak öt további kosaras volt képes hasonló statisztikára, legutóbb James Harden 2019-ben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük