Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Közel hozzák Katart

Átlagosan a szokásosnál talán kevésbé élénk az érdeklődés a november 20-án kezdődő labdarúgó-világbajnokság iránt, mifelénk sok szurkolóból hiányzik az izgatott várakozás pezsgése. Ennek egyik oka valószínűleg az évszak-időszak, másik ok pedig az lehet, hogy sem a magyar, sem a román válogatott nincs ott a 32-es mezőnyben.

A román közszolgálati televízió (TVR) vezetősége és illetékes stábja teszi a dolgát, idén is ez a tévécsatorna igyekszik emberközelbe hozni a foci katari katarzisát. A TVR már csaknem tíz évvel ezelőtt elnyerte a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari világbajnokság közvetítési jogát. A két vb közvetítési jogdíja 19 millió euró, ebből 9,2 millió euró a ’16-os vb-re, 9,8 millió euró a nemsokára rajtoló ’22-esre. Az pénzt részletekben kellett kifizetni, a TVR – nem meglepő módon – 5 hónapos késéssel fizette ki, idén augusztusban, az utolsó, 2 milliós „rátát”.

A prosport.ro hírportál szerint a TVR egy terepező riportert (Dragos Stoica) és négy tévéközvetítő riportert (Marian Olaianos, Emil Hossu Longin, Cristian Mîndru, Narțis Șelaru) küld Katarba, a stáb tagja még két operatőr és egy kommunikációs ügyintéző. Az említett tévéközvetítési jogdíjak mellett egyéb költségek is terhelik a román közszolgálati tévécsatornát. A stáb tagjainak a szállás 270 euró, a teljes időszakra meghaladhatja az 55 ezer eurót, a kiszállási napidíjak összege csaknem 8000 euró, a repülőjegyek is több mint 10 ezer euróba kerülnek a csapatnak. Ezen kívül különféle műszaki szolgáltatások címén ki kell fizetni 118 ezer eurót, a 3 személyes közvetítőállások bérleti díjainak összege 190 ezer euró. (bl)

Francia világbajnok a nőknél

A hatodik helyen kiemelt francia Caroline Garcia nyerte meg női teniszezők évzáró világbajnokságát az egyesült államokbeli Fort Worth-ben, mivel a hétfői döntőben legyőzte a hetedikként rangsorolt fehérorosz Arina Szabalenkát. A 29 éves bajnok – aki a top 70-en kívül kezdte a szezont, de azóta a negyedik diadalát érte el – pályafutása első vb-címe és 11. trófeája mellé 1,2 millió dollárt kapott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük