Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

RÖVIDEN Sport

Országoson bizonyíthatnak

A KSE tekeszakosztályának utánpótláskorú tekézői – Mihály Stefánia, Várdó Kristóf és Kiss Flórián – a hétvégén az országos egyéni, sprint és páros döntőn bizonyíthatnak. Az ifjúsági tekézők nemrég fölényes győzelemmel hangoltak a megmérettetésre, a jászvásáriak ellen nyertek simán. KSE – Jászvásári CFR 2847–2579 (2–0).

A KSE felnőtt tekecsapata az elmúlt hétvégén az országos bajnokság 3. fordulójában Kolozsváron látta vendégül a Marosvásárhelyi MSK-t, azonban alulmaradt a nagyon jó napot kifogó ellenféllel szemben. KSE – Marosvásárhely 3327–3479 (1–7). „Kiemelném Borcsa Géza (587 ütött fa), az ifi Kiss Flórián (573) és Kiss György (573) eredményét. Szép volt fiúk, de még mindig nagyon sok az üres dobás” – értékelt Várdó Olivér szakvezető.

Erőnléti edzők kiképzése indul

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és a Nemzeti Labdarúgó Akadémia (ANF) december 15-ig fogadja a beiratkozásokat az erőnléti edzői képzésre. A benevezési díj 150 lej személyenként. A tanfolyamot elvégzők, illetve sikeresen vizsgázók munkavállalásra is érvényes tanúsítványt kapnak az illetékes minisztériumoktól. A jelentkezés elfogadásának alapfeltétele az érettségi oklevél, továbbá valamilyen szintű edzői minősítés, végzettség hivatalos igazolása. A részletekről a szakszövetség hivatalos honlapján lehet tájékozódni.

Az erőnléti edző „preparator fizic” elnevezéssel szerepel a romániai labdarúgócsapatok és általában a sportklubok, egyesületek szakmai címtárában. A korszerű képzési módszertanban az erőnléti edző megbízatása már nem csak az, hogy futást, súlyzó gyakorlatokat stb. vezényel a sportolóknak, a feladatkör egyebekre is kitér. Követni kell a sportolók, csapattagok egyéni teljesítményeit, erőnléti méréseredményeit, fontos az is, hogy elkerüljék a túlterhelést vagy (és) figyelembe vegyék a fokozatosság elvét a sérülésből, szabadságról stb. visszatérő sportolók esetében. Az erőnléti edzőktől kimagasló elméleti felkészültséget is elvárnak a kluboknál. A fontos feladatkör általában teljes munkaidőt, ilyen alapú munkaszerződést igényel. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük