Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Bronz a terepfutóknak

Hétvégén Botoșani adott otthont az U20-as, U23-as és a felnőtt korosztály számára meghirdetett terepfutó országos bajnokság utolsó, egyben döntő fordulójának, melyen a megyeszékhelyi Sepsi ISK húsz év alatti fiúcsapata (Nádudvary Dávid, Jánó András, Józsa Koppány Tibor és Alexandru Gheorghe Pop) a 6000 méteres számban nevezett. A versenyen összesen negyvenhat futó állt rajthoz, a végelszámolásnál csapatonként a legjobb három eredmény számított. A sepsiszentgyörgyi sportiskola versenyzői közül Nádudvary a kilencedik idővel teljesítette a távot (19:09.84 perc), míg Jánó a 13. (19:52.51 perc), Józsa a 21. (20.54.32 perc) és Pop az utolsó előtti (26:26.72 p) helyen végzett. Összesítésben ez a teljesítmény a harmadik helyre volt elég, amivel a Révész Katalin által felkészített háromszéki gárda bajnoki bronzérmet szerzett. Végeredmény (U20, 6000 m – csapatverseny): 1. Radóci ISK I. 18 pont, 2. Kolozsvári MSK 24, 3. Sepsi ISK 43.

Elfogyott a román szertorna!

A liverpooli szertorna világbajnokságon a női csapatversenyben az Amerikai Egyesült Államok az aranyérmes, második Nagy-Britannia, harmadik Kanada. Románia nevét sem a középmezőnyben, sem a kullogók sorában nem lehet megtalálni, mert egész egyszerűen nem volt annyi tornász, akikkel be lehetett volna nevezni a csapatversenyre! Valamikor a román női szertorna csapat abszolút éremesélyesként utazott minden világversenyre (vb, Eb, olimpia), a világbajnokságokon – több más dobogós eredmény mellett – például az 1994–2001. időszakban mind az öt világbajnokságot megnyerte! Korábban, az 1980-as években, Románia női szertorna csapata olimpiai bajnok és világbajnok lett a háromszéki Szabó Katival a soraiban.

Messze az európai élvonal

Románia U17-es korosztályú labdarúgó válogatottja két vereséggel (0-3 Dániával és Belgiummal) már az első körben kiesett a jövő évi, magyarországi Európa-bajnokság selejtezőiből. Az észtek elleni győzelem esetén is csak harmadik lehet a román válogatott. A 13 selejtezőcsoportból az első és második helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut a jövő tavaszi elitkörbe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük