Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Sima győzelem az FK-nak

Magabiztos győzelmet aratott az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga 11. fordulójában, szombaton délben hazai pályán Jelena (39., 60.), valamint Kovács Lóránt (73.) találataival 3–0-ra győzte le az Újszentesi SK együttesét. A piros-feketék két nyeretlen bajnoki után tudtak ismét győzni, hazai pályán zsinórban harmadszor nyertek. A győzelemnek és a többi eredmény alakulásának köszönhetően az FK Csíkszereda előlépett a negyedik helyre. A csíkiak szombaton 11 órától a Jászvásári Poli otthonában lépnek pályára.

Továbbképző edzőknek, oktatóknak

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és a Román Nemzeti Futballakadémia (ANF) a nagy-britanniai székhelyű IPSO (International Professional Scouting Organization) Football szakmai szervezettel közösen folytatja a képzést a labdarúgó edzők, oktatók számára. Az IPSO Football 4-ik fokozatú kurzusára a jelentkezéseket 2022. november 1-jéig várják, az érdeklődők számára a szakszövetség honlapja kínál bővebb tájékoztatást, illetve ugyanott elérhető az adatlap, amelynek alapján a korlátozott létszámú, 30 tagú csoportot kiválasztják. Akiknek a jelentkezését elfogadják, a november 7-10. időszakban összesen 16 órás online (internetes) képzésen vehetnek részt. A 30-as lista kijelölésénél elsőbbséget, illetve előnyt jelent az, ha a pályázó olyan klubnál, egyesületnél dolgozik, tevékenykedik, amely tagja a romániai szakszövetségnek. Szempont lehet az előző képzési szintek sikeres teljesítése, az eddigi pályafutás, valamint a képzésen való részvétel saját indoklása.

Romániában az előző években zajlottak az IPSO képzés 1., 2. és 3. fokozatainak tanfolyamai. Az első kettő leginkább alapfogalmakkal foglalkozott, a harmadik az utánpótlásképzésben tevékenykedő edzőknek, oktatóknak szólt, a negyedik szint már felnőtt futballal (is) foglalkozik. Az IPSO 1–4. fokozatú kurzusokon nemcsak kimondottan a focijátékkal, pályaedzéssel kapcsolatos képzés zajlik, hanem a klubmenedzselésről, sportigazgatói munkáról, játékelemzésről, játékosmegfigyelésről stb. is szakszerű előadásokat követhetnek a jelentkezők. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük