Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ígéretes ezüstérem

Szombaton és vasárnap Medgidián zajlott a 9–11 évesek országos birkózó-bajnoksága, amelyen a Sepsiszentgyörgyi MSK három sportolója tette próbára magát. Mátéfi Árpád és Barabás György tanítványai közül Varga Mátyás (66 kg) teljesített a legjobban, ezüstéremmel tért haza. Csapattársai közül a lányok közt harcoló Eirini Hadjipanayiotou (32 kg) a 13. helyen, míg Nedejde-Benke Balázs (32 kg) a 20. pozícióban zárt.

Félmaratonra készülve

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör szombaton 20. alkalommal rendezi meg a nagy népszerűségnek örvendő Szentgyörgy Félmaratont. Újdonság, hogy idén már nem lesz váltófutás, ellenben a szervezők egy újabb, rövidebb távval – 5 km – egészítették ki a versenykiírást. Az online nevezés már lezárult, de a verseny napján is lehet jelentkezni 8–9.45 óra között (Szabadság tér). A nevezési díj 100 lej. Az 5 km-es táv rajtját 9.30, a félmaratoniét 10 órára időzítették a szervezők. Díjazzák a nyílt verseny első három helyezettjét, valamint a korosztályonkénti legjobbakat. Minden részvevő feliratos pólót, emlékérmet és oklevelet kap. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy aki teheti, pénteken 16 és 19 óra között vegye át a rajtcsomagot a megyei sportigazgatóságon (Bánki Donát utca 25. szám).

Sakksuli indul

A Szent György Lovag Sakk Klub hamarosan indítja Sakksuli programját 7–10 éves gyerekek részére, kezdő és haladó szinten. Helyszín: Berde Áron Líceum, az oktatási nap megegyezés szerint. A csoportok és a helyek száma korlátozott, jelentkezési határidő október 23. Fontos, hogy az év folyamán már nem lehet csatlakozni, csak 1–1 csoportot indítanak (8–10 fő/csoport). Jelentkezni, bővebb tájékoztatásért hívják a 0741.333.691-es telefonszámot, vagy írjanak a sakksulisepsi@gmail.com címre.

A legjobbak nélkül

Nemcsak a világelitbe tartozó orosz versenyzők nem indulhatnak, de orosz versenybírók sem működhetnek közre a műkorcsolyázók és jégtáncosok 2023-as világ- és Európa-bajnokságain. Az Európa-bajnokságot január 23-tól 29-ig Finnországban, a világbajnokságot március 20–26. között Japánban rendezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük