Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Idegenbeli kudarc

Nem termett babér a keleti csoportban érdekelt KSE Futsal számára a teremlabdarúgó 2. Liga 3. fordulójában. A céhes városiaknak nem jött össze a gólszerzés a Fortius Buzău otthonában, ahol sima 4–0-s vereséget szenvedtek.

Tökéletes hónap a kézilabdázóknak

A Sepsi-SIC női kézilabdacsapata negyedik győzelmét aratta az A-divízióban, miután idegenben 31–25-re (16–16) verte a Galaci CSM második együttesét. A fiatal sepsiszentgyörgyi kézilabdázók legközelebb pénteken 11.30-tól a Szabó Kati Sportcsarnokban lépnek pályára a Brassói Corona ellen. Az összecsapás pikantériáját az adja, hogy a bajnokság két veretlen csapata méri össze erejét.

Szintén négy sikerig jutott az U17-es alakulat, miután 44–27-re nyert a Marosvásárhelyi Sportlíceum vendégeként. A Sepsi-SIC maximális pontszámmal és remek gólkülönbséggel (+102) vezeti az E-csoportot. Szünet következik az ifjúsági bajnokságban, a következő fordulót november második felére ütemezték be.

Focigubanc Koszovóval?!

Theodor Meleşcanu volt külügyminiszter azt nyilatkozta – nyilván, nem hivatalosan –, hogy a román labdarúgó-válogatottnak nem kellene kiállnia Koszovó válogatottja ellen a 2024. évi Európa-bajnokság selejtezőin, mert Románia ama államok egyike, amelyek nem fogadták el Koszovó függetlenségét, önálló állami státusát. Az újságírók replikáira válaszolva a volt külügyminisztert még az sem hatotta meg, hogy a román válogatott meg nem jelenés esetén 0–3-ra elveszítené mindkét mérkőzését Koszovó ellen. A gsp.ro hírportál ennek kapcsán arra is emlékeztet, az UEFA politikai jellegű nemzetközi megnyilvánulás okán kizárhatná tagországai közül Romániát! A Meleşcanu-nyilatkozatra reagálva, a román szakszövetség közölte, hogy hivatalból megvizsgálják a kérdést, egyeztetnek a Ciucă-kormánnyal és illetékes minisztériumokkal.

Megjegyzendő, hogy a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak egyikében tavaly ellenfél volt Koszovó és Románia. A pristinai, 2021. március 10-i mérkőzés 23–23-as döntetlennel zárult, a március 14-i, bukaresti visszavágón Koszovó válogatottja 30–25-re győzött! (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük