Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

RÖVIDEN Sport

Tanulságos szereplés

Október 1-jén és 2-án a lengyelországi Bielsko-Biala adott otthont a 16. Polish Open nemzetközi karate Grand Prix versenynek. A rangos megmérettetésen a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club és az MTK Budapest három karatékája – Halmágyi Chanel (kadet, -47 kg), Ianculescu Zsófia (junior, -59 kg) és Török Panka (kadet, -54 kg) – is küzdőtérre lépett. A sepsiszentgyörgyi reménységeknek ezúttal nem sikerült a dobogóra jutás. Sportolóink a verseny kezdeti szakaszában alulmaradtak, és vigaszágon sem kaptak újabb esélyt a bizonyításra. „Mivel még gyermekekről van szó, rengeteget segít, ha a viadalokon jelen van nevelőedzőjük, aki ismeri sportolója képességeit, pszichológiáját. Ez alkalommal nem tudtam velük utazni, magyar kollégáim segítették versenyzőimet. Nem állítom azt, hogy a teljesítményük jobb lett volna a jelenlétemben, azonban következőkor mindent elkövetek annak érdekében, hogy velük lehessek. Felállni, koronát megigazítani és tovább folytatni a munkát, ezt javaslom mindannyiunknak” – mondta Vass Hunor, aki köszöni Ianculescu Mihály segítségét az utaztatásban. Az edző hozzátette, hétvégén a Miskolcon rendezendő Avas Kupa nemzetközi karateversenyre utaznak, amelyen több mint 30 sportolóval vesznek részt.

Magabiztos sikerek

Újabb győzelmeket könyveltek el a Sepsi-SIC ifjúsági kézilabdacsapatai a korosztályos bajnokságokban. Az U19-es korosztályú lánycsapat a Medgyesi ISK otthonában aratott kiütéses diadalt (14–53) a pontvadászat második fordulójában, míg az U17-esek a Marosvásárhelyi VSK otthonában gáláztak (31–52) a harmadik játéknapon. Az U19-es együttes ma 14 órától a Szabó Kati Sportcsarnokban látja vendégül a Marosvásárhelyi Sportlíceum csapatát, míg az U17-esek szombaton idegenben játszanak.

Kiestek, de nem baj, maradhat

A 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek végéig, azaz gyakorlatilag egy évvel meghosszabbította Edward Iordănescu szövetségi kapitány szerződését a Román Labdarúgó-szövetség (FRF), annak ellenére, hogy a válogatott kiesett a Nemzetek Ligája harmadik vonalába.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük