Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Tanulságos vereség

A romániai jégkorong-bajnokság rajtjára hangoló Háromszéki Ágyúsok pénteken felkészülési mérkőzésen meglepetésre 2–1-es vereséget szenvedtek a Sapientia U23 csapatától a kézdivásárhelyi Deme László Műjégpályán. A helyzeteivel jól gazdálkodó egyetemista gárda a 48. percben már kettővel vezetett, az Ágyúsok hiába uralták a mérkőzést, nem tudták bevenni a végig szenzációsan védő Ambrus Levente kapuját. Az 53. percben Biró Mátyás révén összejött a szépítés a legjobb négy közé vágyó háromszékieknek, fordítani viszont már nem tudtak. „Nem alakult jól a mérkőzés számunkra, csalódott vagyok, remélem, a játékosok is hasonlóképpen éreznek. Talán az utolsó hét perc jobban sikerült, addig viszont nagyon rosszul játszottunk. Az én felelősségem, hogy a srácok készen álljanak a mérkőzésekre, talán az én hibám a vereség. Sokat beszéltünk az alázatról, minden nap keményen kell dolgozni, és megérteni, hogy mit tudsz tenni a csapatért. Tanulságos vereség volt, bízom benne, hogy még egyszer nem ismétlődik meg” – nyilatkozta Pelle Torstensson, a Háromszéki Ágyúsok vezetőedzője.

Eredmény: Háromszéki Ágyúsok–Sapientia U23 1–2 (gólszerzők: Biró Mátyás 53., illetve Lázár Sebestyén 22., Lázár Menyhért 48.).

Az utolsó asszó

Hétfőn reggel holtan találták Otopeni városbeli lakásában Florin Zalomir volt világbajnok kardvívót. Az első helyszínelésről kiszivárgott sajtóhírek szerint a 41 éves sportember lőfegyverrel öngyilkos lett. Florin Zalomir az utóbbi években a bukaresti csendőrparancsnokságon dolgozott. Élsportolói pályafutása alatt sok sikeres asszót megvívott, kiemelkedőbb eredményei: a 2012-es londoni nyári olimpián ezüstérmes a román kardcsapat tagjaként, szintén csapatban 2009-ben világbajnoki aranyérmes, 2001-ben és 2010-ben bronzérmes, 2006-ban Európa-bajnok, 2009-ben és 2012-ben bronzérmes csapatban, 2006-ban egyéniben Eb-bronzérmes. A 2012-es olimpia után visszavonult és kérte az érmei után járó élsportolói havi életjáradék folyósítását, közben edzőként is dolgozott, egy ideig tagja volt a francia idegenlégiónak. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük