Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Megvédte címét

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede egy hónapos kényszerpihenő után sorozatban hetedszer szerzett bajnoki címet a Cross Country Eliminator (XCE) országos bajnokságon Câmpulungon. A 26 éves sportolónak augusztus közepén egy edzés során eltört a kulcscsontja, azonban egy sikeres németországi műtétnek köszönhetően ott folytatta sportpályafutását, ahol abbahagyta – azaz a csúcson. A Cross Country Eliminator országos bajnokságon ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé a mezőnyt, zsinórbeli hetedik aranyérmét érdemelve ki, ellenben a Román-kupa negyedik, utolsó szakaszát műszaki okok miatt kénytelen volt feladni a volt. Ennek ellenére összesítettben bronzérmet szerzett annak köszönhetően, hogy a második fordulóban diadalmaskodott. Molnár Ede legközelebb október 2-án, Barcelonában, az XCE világbajnokságon versenyez.

Pici focisták bajnoksága

A Román Labdarúgó-szövetség utánpótlásért felelős ügyosztálya (Grow) az U13-as korosztály számára kiírt Falukupával párhuzamosan meghirdette az Országos Interliga bajnokságot is, ahol U7-es, U8-as, U9-es és U10-es korcsoporthoz sorolt falusi és városi kislányok, kisfiúk alkothatják a csapatokat. Úgy kell számolni, hogy az U7-es korosztályhoz a 2016-ban születettek tartoznak, az U8-asba a 2015-ös évjárat és így tovább (tehát nem a tényleges életkor a mérvadó). A lányok csapataiban játszhatnak 2 évvel nagyobbak is. Az Interliga a megyei szakasszal kezdődik, őszi-tavaszi tornarendszerben. A fő szervezők a 41 megye intézményes labdarúgó egyesületei, szövetségei. A megyei szakasz után lesz regionális szakasz, majd országos döntő torna. Az Interliga keretében, a téli teremtornán, a már ismert Gheorghe Ola – Gheorghe Ene Kupa küzdelmein azok a csapatok vehetnek részt, amelyek az őszi szakaszban legalább 5 mérkőzést játszottak és a szakszövetségnél bejegyzett klubokat képviselik.

A négy korcsoport számára kiírt Interliga teljes szabályzata részletesen tanulmányozható a szakszövetség internetes honlapján. Digitális adatlappal szeptember 30. a benevezési határidő. (bl)

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük