Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Bukarestben lesz a nyitótorna

A Román Kosárlabda-szövetség közlése szerint a 2022–2023. évi női kosárlabda Nemzeti Liga nyitótornáját Bukarestben rendezik október 1-jén és 2-án. Hatszoros bajnokcsapatunk, a Sepsi-SIC október 1-jén 16 órától a Kolozsvári Universitatea ellen kezdi meg szereplését a címvédés felé vezető úton, míg a KSE ezt követően, 18 órától vívja első tétmérkőzését az idényben az újonc Konstancai MSK ellenében.

Balkán-bajnoki érmek

Szeptember 16–18. között a bosznia-hercegovinai Banja Lukában zajlott a dzsiudzsicu Balkán-bajnokság, amelyen a Sepsiszentgyörgyi MSK és a szintén megyeszékhelyi Show Time SK több sportolója is megméretkezett. A -62 kilogrammos súlycsoportban érdekelt Adrian Bogluț (MSK) küzdelemben a felnőttek között első, míg az U21-es korosztályban második lett. A Show Time-tól Darius Maghiar, Vlad Artene Balkán-bajnoki arany-, Alin Pantelimon ezüst-, Tudor Negrea pedig bronzérmet szerzett, míg Cristian Mihai Popa és Victor Andrei Popa a negyedik, Victor Pop pedig az ötödik helyen végzett.

Már siratják az FCSB-t?!

Dumitru Dragomir, a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) volt elnöke (1996–2013) úgy véli, növekedett annak a valószínűsége, hogy az FCSB végül tényleg nem jut felsőházi rájátszásba a 2022–2023-as bajnokság alapszakasza után. A tévényilatkozatokra, elemzésekre gyakran felkért – vitatott múltú – szakember szerint kiesés nem fenyegeti a Gigi Becali csapatát, de a felsőház egyre messzebb kerül tőle, amennyiben meg nem táltosodnak a játékosok. Korábban Gigi Becali, az FCSB finanszírozója (olykor alapfelállást vagy játékoscseréket is elrendelő mindenese) azt mondta, reálisan a csapata már nem a kolozsváriakkal van versenyfutásban, hanem a rájátszást célzó más csapatokkal, például a Petrolullal, a Sepsi OSK-val, az UTA-val és így tovább. Ami tény, jelenleg az FCSB az élvonalban maradásért kiírt egyik osztályozó szereplője lenne, hiszen a 14. helyen áll, 9 mérkőzésből csak egyszer győzött, van 5 döntetlenje, 3 veresége, 11–15-ös gólkülönbsége. A két elhalasztott mérkőzése: a CFR-rel pályaválasztóként, Botosánnal idegenben. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük