Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Elkezdődött a tekeszezon

Vasárnap Kolozsváron zajlott a teke Román-kupa első fordulója, amelyen a KSE tekecsapata derekasan helyt állt. A KSE játékosainak eredményei: Tamás András 549 ütött fa, Borcsa Géza 525, Nagy László 527, Kiss György 556, Bardócz Róbert 548, Kádár Béla 569. Az állás: 1. Kolozsvári CFR 3879 ütött fával, 2. Nagytalmács 3405, 3. KSE 3274, 4. Marosvásárhelyi Elektro 3226. Szombaton kezdődik az országos bajnokság, az első fordulóban a KSE Kolozsvárral méri össze erejét 10 órától a kincses városban.

Axente megvédte világbajnoki címét

A Sepsi–SIC 27 éves sportolója megnyerte a strandbirkózó World Series ötödik, egyben utolsó állomását, amelynek szeptember 3-án és 4-én Konstanca adott otthont, így a +70 kilogrammos súlycsoportban megvédte világbajnoki címét. Cătălina Axente a csoportban a spanyol Noelia Lalin Canda (3–0), a francia Angelique Carole González (3–0), az indiai Reetika Reetika (2–0) ellen győzött. Az elődöntőben a görög Stefania Zacheila (3–2), a döntőben pedig az ukrán Liudmyla Pavlovets Tychyna (2–0) felett diadalmaskodott. A birkózó a sorozat öt állomásából négyet győzelemmel zárt, Törökországban, Franciaországban, Görögországban és Romániában bizonyult a legjobbnak, Spanyolországban pedig ötödik lett.

Fülöp Kolozsvárra igazolt

Egy szezon után távozott a Voluntari együttesétől Fülöp Loránd, és a híresen magyarellenes szurkolótábort maga mögött tudó Kolozsvári Universitateához igazolt. Ezt épp a minap büntették meg Fülöp korábbi klubja, a Sepsi OSK elleni meccsen tanúsított magyarellenes szurkolói megnyilvánulások miatt. A 25 éves Fülöp Loránd Levente az FC Botoșani színeiben mutatkozott be a román labdarúgó élvonalban, majd a Puskás Akadémiánál tett sikertelen kitérő után a Sepsi OSK-hoz szerződött, illetve tavaly nyártól a Voluntariban játszott, ahol nem tudott stabil helyet kiharcolni magának. A támadó középpályás 124 alkalommal lépett eddig pályára a román élvonalban, ezeken 21 gólt és 12 gólpasszt jegyzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük