Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Újra jégen az Ágyúsok

A Háromszéki Ágyúsok csapata is meghívást kapott a Gyergyói Hoki Klub által szervezett Gyilkos-tó Kupára, amelyre pár éves kihagyás után szeptember első hétvégéjén kerül sor. A házigazdákon és a háromszékieken kívül a Galaci CSM teszi tiszteletét Gyergyószentmiklóson. A Gyergyói HK a torna első napján, pénteken a Galaci CSM együttesével méri össze erejét, másnap következik a Háromszéki Ágyúsok–Galac mérkőzés, majd vasárnap GYHK–Ágyúsok találkozóval zárul a viadal.

Az Ágyúsok ezt megelőzően a hétvégi 2. Székelyföld-kupán szerepelnek. Pénteken 18.30-tól a Sapientia U23-al, szombaton 15 órától a Bukaresti Steauával, majd vasárnap 13 órától a Csíkszeredai Sportklubbal csapnak össze. A Karcfalván zajló eseményre napijegy váltható (felnőtteknek 25, gyerekeknek 10 lejért), amely a játéknap mindkét összecsapására érvényes.

Nagyobb pénzjutalmak

Kedden Nicolae Ciucă miniszterelnök és a kormány több minisztere, tisztségviselője fogadta, köszöntötte az utóbbi hetek Európa-bajnokságainak romániai érmeseit. Mint ismeretes, Münchenben Multisport Európa-bajnokság volt (több sportág Eb-viadalai párhuzamosan vagy sorozatban), Rómában pedig úszó Európa-bajnokság. A romániai sportolók medencei úszásban két Eb-aranyat szereztek David Popovici révén, az evezősök öt aranyat, három bronzot, ezen kívül van arany kajak-kenuban, asztaliteniszben, birkózásban, atlétikában, vízi toronyugrásban.

A keddi ünnepség alkalmával a kormány bejelentette, hogy 50 százalékkal megemelik az Európa-bajnoki érmek pénzdíjait. Az új jutalomtábla szerint az aranyéremért 55 500 lej dukál, az ezüstért 33 ezer lej, a bronzért 22 500 lej, a negyedik helyért 6750 lej, az ötödik helyért 6000 lej, a hatodik helyért 4500 lej.

Amint annak idején sokan értesülhettek róla, a budapesti úszó világbajnokságon két aranyérmet (100 m és 200 m gyors) szerző David Popovici 200 ezer lejt kapott a kormánytól, illetve sportminisztériumtól. A kiemelkedő pénzdíj jogosságát sokan vitatták, vitatják, a sportminisztérium indoklása szerint a kettős siker módját, egyediségét, sporttörténeti értékét jutalmazták a korábbiaknál magasabb pénzösszeggel. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük