Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Megtört a jég

Két kellemetlen vereség után (Brighton, Brentford), a Premier League 3. fordulójában megszerezte első győzelmét a Manchester United, ráadásul nem akármilyen skalpot gyűjtött be, az elmúlt szezon ezüstérmesét, a Liverpoolt verte meg 2–1-re. A Vörös Ördögök holland mestere, Erik ten Hag merész lépésre szánta el magát a bajnoki előtt, hiszen kihagyta a kezdőből a csapatkapitány Harry Maguire-t – egy percet sem játszott a Klopp-csapat ellen –, illetve a portugál Cristiano Ronaldót.

Karrierrekordot döntöttek

A világfutball két sztárcsatára is karriercsúcsot állított fel vasárnapi bajnoki fellépésén: a kezdést követően Kylian Mbappénak 8, Robert Lewandowskinak pedig 44 másodperc kellett ahhoz, hogy bevegye a rivális kapuját. Ilyen gyorsan korábban még egyiküknek sem sikerült a gólszerzés, ráadásul a Paris Saint-Germaint erősítő Kylian Mbappé végül három találattal vette ki részét a Lille felett aratott 7–1-es idegenbeli diadalból, míg az FC Barcelona lengyel támadója második spanyol bajnokiján duplával kezdte meg a góltermelést új együttesében, amely vendégként verte 4–1-re a Real Sociedad alakulatát.

Soha többé Orosz Nagydíj?

A Formula–1-es világbajnokság vezérigazgatója, Stefano Domenicali szerint ukrajnai háborúja miatt Oroszország a jövőben nem adhat otthont F1-es versenynek. Eddig – 2014 óta – évente rendeztek nagydíjat Szocsiban, és azt tervezték, hogy jövőre Szentpétervárra költöztetik át a viadalt, azonban az idei Orosz Nagydíjat törölték a versenynaptárból, a Grand Prix szervezőivel kötött szerződést pedig nem sokkal a háború kirobbanása után felmondták.

Gazdát cserélt a veretlen Ferrari

Több mint 6 millió dollárért cserélt gazdát egy Formula–1-es versenyautó, amelyet Michael Schumacher használt az 1998-as idényben. Az RM Sotheby’s aukciósház bejelentése szerint valaki 6,22 millió dollárt adott azért a Ferrari F300-ért, amellyel a hétszeres világbajnok német autóversenyző négy futamon szerepelt, és Kanadában, Franciaországban, Angliában, majd Olaszországban is győzött. Állítólag ez az egyetlen veretlen Ferrari a sportág történetében, amelyet legalább három nagydíjon használtak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük