Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Bizakodik a Fradi

A Ferencváros labdarúgócsapata döntetlenről várja a Qarabag elleni ma esti hazai visszavágót a Bajnokok Ligája selejtezőjében; a párharc továbbjutója legalább az Európa-liga csoportkörében szerepelhet. A sorozatban négyszer magyar bajnok zöld-fehérek nemcsak azért várhatják bizakodva a keddi összecsapást, mert itthon lépnek pályára, hanem azért is, mert Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző irányítása alatt kifejezetten az jellemző a gárdára, hogy a második meccseken sokkal jobb teljesítményt nyújt. Az első körben a kazah Tobol, majd a második fordulóban a szlovák Slovan ellen sem sikerült előnyt szerezni az első felvonáson, ennek ellenére a visszavágón magabiztos teljesítménnyel harcolta ki a továbbjutást az FTC. A ma 21 órakor kezdődő visszavágó 1-1-es állásról indul a Groupama Arénában. A párharc győztese a BL-selejtező utolsó fordulójába jut, ahol a cseh Plzen és a moldovai Sheriff Tiraspol párharcának továbbjutójával találkozik. A vesztes átkerül az Európa-liga utolsó selejtezős fordulójába, ahol az ír Shamrock Rovers, valamint az északmacedón Skupi összecsapás győztesével találkozik. Az már eldőlt, hogy mindkét csapat csoportkörben szerepelhet ebben az idényben, legrosszabb esetben – két vesztes párharc esetén – a Konferencia-ligában.

Vége a vb-nek, jön az Eb

Az olimpiai számokat tekintve két arany- és egy bronzérem volt a magyar csapat mérlege a kanadai Halifaxben vasárnap véget ért kajak-kenu világbajnokságon. Kopasz Bálint mindkét diadalban főszerepet vállalt, előbb szombaton K-1 1000 méteren nyert, majd egy nappal később Nádas Bencével a régi-új ötkarikás számban, K-2 500 méteren diadalmaskodott. A Bragato Giada, Nagy Bianka kenupáros tudott még dobogóra állni C-2 500 méteren, amelyen harmadik lett. Magyarország 11 éremmel, négy arannyal, egy ezüsttel és hat bronzzal térhet haza a tengerentúlról, ezzel a teljesítménnyel a spanyolok mögött a második helyen zárt az éremtáblázaton.

A román kenus Cătălin Chirilă aranyat és ezüstöt nyert Kanadában az 1000, illetve 500 méteres próbákban. A sportolók nem sokat pihenhetnek, ugyanis augusztus 18-21. között Münchenben rendezik az Európa-bajnokságot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük