Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Szerény szereplés

Több mint hatszáz sportoló részvételével Varsóban rendezték meg a birkózó Poland Open versenyt, amelyen a román válogatott színeiben indult a megyeszékhelyi Sepsi-SIC két kiválósága, Incze Kriszta és Cătălina Axente. A 65 kilogrammos súlycsoportban szőnyegre lépő Incze hetedmagával küzdött a dobogóért, első meccsén döntetlent ért el a kínai Long Jiával szemben, de mivel ellenfele érte el az utolsó pontot, így ő nyerte a párharcot. Kriszta a második körben a későbbi győztes japán Morikava Mivától kapott ki, majd a harmadik helyért az ukrán Katyerina Zelenyikkel szemben veszített, így ötödik lett. A 76 kilogrammosok között harcoló Axente erejéből csak két mérkőzésre futotta: előbb az ukrán Anasztaszija Oszniacs Sustovától, majd a szintén ukrán Anasztaszija Alpjejevától kapott ki, és végül a tizedik helyen zárt.

Eredmények: 65 kg: 1. Morikava Miva (japán), 2. Viktoria Vesso (észt), 3. Katyerina Zelenyik (ukrán), 4. Long Jia (kínai), 5. Incze Kriszta, Elma Zeidlere (lett). 76 kg: 1. Mae Epp (észt), 2. Aiper Medetkizij (kirgiz), 3. Qiandegen Chagan (kínai), Anasztaszija Oszniacs Sustova (ukrán)… 10. Cătălina Axente.

Magyarország átvette a stafétát

Egy igazán emlékezetes versenynappal zárult a szabadtéri atlétikai világbajnokság Eugene-ben, női gátfutásban Tobi Amusan, férfi rúdugrásban Armand Duplantis ért el világcsúcsot. A nigériai Tobi Amusan a 100 gát elődöntőjében 12.12 másodperccel állított fel új csúcsot, melyet a döntőben 12.06 másodpercre javított, ezt azonban a megengedettnél nagyobb hátszél miatt nem hitelesítették. Rúdugrásban Armand Duplantis saját márciusi rekordját adta át a múltnak: a svédek olimpiai bajnoka a belgrádi fedett pályás vb-n elért 6,20 méteres eredményét javította meg egy centiméterrel. A nők 4×400-as váltóját az Egyesült Államok nyerte. Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke átadta a stafétát Gyulai Miklósnak, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökének: jövőre, augusztus 19-től 27-ig Budapest lesz a házigazdája a szabadtéri atlétikai világbajnokságnak, ami Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük