Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Kikapott a Fradi

A Ferencváros 2–1-re kikapott a vendég Slovan Bratislavától a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első, szerdai mérkőzésén. A mérkőzést irányító zöld-fehérek a hetvenedik percben jutottak előnyhöz, Kristoffer Zachariassen megszerezte pályafutása eddigi legfontosabb ferencvárosi gólját (1–0). A támadóbb futballra váltó vendégek azonban bő tíz perc után kiegyenlítettek, majd a hajrában az örmény Tigran Barszegjan megnyerte a meccset a pozsonyiaknak, akik a párharc egy hét múlva esedékes második felvonását lényegesen kedvezőbb helyzetben várhatják.

Bővült a sport humorantológiája

A Petrolul Ploiesti – FC Voluntari (0–1) feszültséggel teli labdarúgó-mérkőzés vége felé a vendégcsapat 11-eshez jutott, a büntetőt Florea értékesítette. Eközben a Petrolul közönsége és szakvezetői stábja hevesen tiltakozott, a kispad irányából is elhangzott jó néhány cifrább szófüzér. George Găman játékvezető kiment a pálya szélére, és sportszerűtlen bekiabálások miatt piros lapot mutatott annak, akit éppen hallott-látott szitkozódni. Noha a vereség igen keserű hangulatot teremtett a lelátókon, voltak nézők, akik a piros lapos jeleneten poénkodtak, hahotáztak. Miért? A beavatottak jól látták és tudták, hogy a piros lapos figyelmeztetésben részesült, s ezáltal a kispadtól való eltávozásra kötelezett férfi nem más, mint a Petrolul autóbuszának sofőrje! A fizimiskája, sportos öltözete, általános megjelenése amúgy beillett a fociklub szakmai stábjának átlagos képébe.

A komikus jelenetet kommentáló sportsajtó felteszi a kérdést, a mérkőzés idejére egyáltalán miként juthatott a kispadhoz a gépkocsivezető, tekintettel arra, hogy a szakszövetségnek és profi ligának szigorú szabályzata van arra vonatkozóan, hogy kik lehetnek a kispadon, a kispad közelében a mérkőzések idején. Elképzelhető, hogy a fényképes sajtóbeszámolók, videófelvételek alapján az illetékesek fegyelmi kivizsgálást indítanak, a büntetés sem kizárt. Egyelőre annyi tűnik bizonyosnak, hogy a következő mérkőzésen a Petrolul buszsofőrjének kétszeresen tilos a kispad. Először is a versenyszabályzat okán, másodszor a piros lap miatt… (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük