Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A Sepsi OSK is előretekinthet

Az UEFA kisorsolta – a Bajnokok Ligájához hasonlóan – a labdarúgó Európa-konferencialiga (EKL) harmadik selejtező körének lehetséges mérkőzéseit is. Amennyiben a Sepsi OSK továbbjut a szlovén Olimpija Ljubljana elleni két mérkőzés (július 21–28.) után, a következő fordulóban az NK Rijeka (Horvátország) – Djurgardens IF (Svédország) párharc továbbjutója lesz az ellenfél, az első mérkőzés lenne a Sepsi OSK Arénában.

A Mol Fehérvár a Qabala (Azerbajdzsán) elleni továbbjutás esetén a Petrocub Hincesti (Moldávia) – KF Laci (Albánia) párharc továbbjutójával kerülhet össze. A Kisvárda a Kajrat Almati (Kazahsztán) kiütése esetén a Molde (Norvégia) – Elfsborg (Svédország) győztesével nézhet farkasszemet a harmadik körben. A Felcsúti Puskás Akadémiára a Hajduk Split (Horvátország) várhat, amennyiben a magyar csapatnak sikerül továbbjutni a portugál Vitória Guimaraes ellenében.

A román csapatok lehetséges ellenfelei a harmadik körben: az FCSB-nek a Vikingur (Feröer) vagy a Dunajska Streda (Dunaszerdahely), amennyiben a bukarestiek kiütik a Szaburtalót (Grúzia), a CFR-nek a Shakhtyor Szoligorszk (Fehéroroszország), ha a kolozsváriak továbbjutnak az andorrai Inter Club ellen, az Universitatea Craiovának pedig a Zorja Luhanszk (Ukrajna), ha az oltyánokat nem állítja meg az albán Vllaznia. A harmadik forduló napjai: augusztus 4. és 11. (bl)

Megvan a vb-arany is

Szilágyi Áron aranyérmet szerzett a kairói vívó-világbajnokságon kard egyéniben. A háromszoros olimpiai bajnok a döntőben döntő tussal verte a francia Maxime Pianfettit. A nyolcaddöntőben Szatmári Andrást, a negyedöntőben az olasz Pietro Torrét, az elődöntőben a grúz Szandro Bazadzét győzte le. Szilágyi először lett egyéniben vb-aranyérmes. Három olimpiai bajnoki címe (2012, 2016, 2021) és egy Európa-bajnoki aranya (2015) már volt.

Kaliforniai álom

Bejelentették a 2028-as Los Angeles-i olimpia és paralimpia dátumait, ezek alapján az ötkarikás játékok július 14-től 30-ig, a fogyatékkal sportolók seregszemléje pedig augusztus 15. és 27. között zajlik majd a kaliforniai metropoliszban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük