Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Gelence és Papolc a kupáért

A bajnoki címvédő Gelencei Nemere és a tavalyi kupagyőztes Papolci FC jutott be a labdarúgó Román-kupa megyei döntőjébe, miután kiejtették a Kézdivásárhelyi SE-t, illetve Nagyajtát a szerdai kupavisszavágón. Eredmények: KSE – Gelence 2-3 (továbbjutott Gelence 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal), Nagyajta – Papolc 2-5 (továbbjutott Papolc 10-2-es összesítéssel). A döntőt június 14-én 17 órától rendezik a sepsiszentgyörgyi MSK-stadionban. A IV. liga 27. fordulójának programja (ifik 15.45-től, felnőttek 18 órától): szombaton KSE – Réty, Barót – Illyefalva; vasárnap Nagyajta – Kovászna, Csernáton – Uzon, Papolc – Bölön, Gelence – Bardoc, Ozsdola – Bereck; a Perkő áll.

Magyar bajnokságon a karatékák

Hétvégén a budapesti UTE Sportcsarnokban rendezik meg a 17. WKF Magyar Karate-bajnokságot, ahol a sepsiszentgyörgyi Sport-All SE mintegy 18 versenyzője az Arashi SC színeiben küzd meg a kata és kumite bajnoki címekért. Vass Hunor és Gal Radu tanítványai már ötödik éve, hogy egyedüli határontúli egyesületként beneveznek a viadalra magyar állampolgárságú versenyzőikkel. „Ezen lehetőség – amelyet a Magyar Karate-szövetség szabályzata elfogad – nagyban hozzásegíti sportolóinkat, hogy fejlődjenek, és szinten tartsák magukat az anyaországi sportolókkal szemben” – nyilatkozta elutazásuk előtt Vass sensei.

Hasznos tapasztalat

A hétvégén lezajlott fővárosi Oliver-kupára a Kovászna Squash SKE egy felnőtt és 2 ifjúsági játékossal nevezett be, akik a közel száz fős mezőnyben a hazaiakon kívül bulgár és görög ellenfelekkel találták szembe magukat. Bodor Bence negyedik lett a férfi B-divízióban, Szabó Nikole a 11. helyen végzett a női A-osztályban, míg Bara Hunor 29. pozícióban zárt a férfi A-divízióban. „Nehéz és színvonalas verseny volt, kemény ellenfelekkel szemben. Kevesebb mérkőzést nyertünk, mint máskor, de elégedett vagyok a játékosaim játékával és hozzáállásával” – értékelt Bara Hunor edző. A játékosok versenyen való részvételét a Metalgroup’94, a Sepsiszentgyörgy Polgármester Hivatala és a Kovászna Megye Tanácsa támogatta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük