Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Lehetséges ellenfél a Fradinak

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni (Svájc) székházában kisorsolták a Bajnokok Ligája harmadik selejtező körét. Ezáltal a második kör résztvevői jó előre tudhatják, hogy amennyiben továbbjutnak a második fordulóból, ki lesz a következő ellenfél. Nos, amennyiben a magyar bajnok Ferencváros továbbjut a felvidéki Slovan Bratislava (Pozsony) elleni párharcból, a következő fordulóban a Qarabag (Azerbajdzsán) – FC Zürich (Svájc) kettős mérkőzés továbbjutójával játszik, és az első mérkőzése lenne idegenben. A második forduló mérkőzéseinek időszaka: július 19–20., illetve július 26–27. A harmadik forduló napjai: augusztus 2–3., illetve 9. (bl)

Hét kis kupagyőztes

Befejeződött a 2022–2023-as labdarúgó Románia Kupa regionális szakasza. Az alábbi hét régiógyőztes részesült díjazásban: 1. Viitorul Daraban (Botosani megye), 2. Biharszentandrási Kőrös (Bihar), 3. Marosvásárhelyi SE (hivatalosan: ACS Tg. Mures 1898), a döntőben 2–1 a Fehér megyei, Gyulafehérvári Egyetemmel (Universitatea), 4. Lugosi MSK (Temes), 5. CS Dunărea Turris (Teleorman), 6. Atletic United 1906 Ploiesti (Prahova), 7. Axiopolis Cernavodă (Konstanca megye). A felsoroltak a régiógyőztes díjazás mellett továbbjutottak a Románia Kupa következő szakaszába, ahol belép 69 harmadosztályú csapat is. A majdani negyeddöntők előtt lesz négy 6–6 tagú csoport. Minden csoportban 2–2 csapat lesz a három értékcsoportból, és minden résztvevő csak 3–3 mérkőzést játszik. Az ellenfeleket úgy sorsolják, hogy minden értékurnából jusson egy-egy. Az új kiírás hivatalos elnevezése: Cupa României Betano (a szponzorként megjelenő ismert szerencsejáték-társaság nevéből). A magyar sajtó általában Román Kupa elnevezést használ (a Magyar Kupa mintájára), ez esetben viszont talán helyesebb a Románia Kupa elnevezés, hiszen Sepsiszentgyörgy a címvédő.

Egyelőre korai lenne elemezni, hogy az újszerű kiírás mennyire érte el az ösztönző és népszerűsítő célját. A hét döntőt semleges pályákon játszották, a marosvásárhelyieknek például Kolozsvárra kellett utazniuk a Gyulafehérvár elleni régiódöntőre, viszont Kolozsvár földrajzilag már egy másik régió városa. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük