Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Rooney az MLS-ben

Wayne Rooney-t nevezték ki az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő D.C. United vezetőedzőjévé. A 36 éves tréner játékosként 2018 és 2020 között futballozott a D.C. Unitedben, majd az angol Derby County játékos-edzője, később vezetőedzője lett. Rooney tavaly januártól irányított a Derby-nél, amely a legutóbbi idényben pénzügyi gondokkal és pontlevonással küzdve végül kiesett a másodosztályból. Az 53 góllal az angol válogatott történetének legeredményesebb labdarúgója júniusban jelentette be, hogy lemond a Derby County vezetőedzői posztjáról. A D.C. United az MLS Keleti konferenciájának utolsó előtti helyén áll, 17 meccsen csupán 17 pontot szerzett.

Bundázó teniszezők

A német ZDF információi szerint két profi teniszező, a jelenlegi világranglista 26. helyén álló grúz Nikoloz Baszilasvili, valamint a 42. helyezett orosz Aszlan Karacev és korábbi edzőjük is érintett lehet egy fogadási botrányban. A fehérorosz edző, Jegor Jacik mindkét teniszezőnek pénzt ajánlott korábban, hogy elhalasszák a mérkőzéseiket – derült ki a Nemzetközi Teniszszövetség ZDF-hez eljuttatott vizsgálati aktáiból. Karacev 2018 és 2021 között, Baszilasvili 2013-tól másfél évig dolgozott együtt Jacikkal. A ZDF öt olyan szokatlanul nagy tétingadozással járó mérkőzésről tud, melyeken Karacev érintett volt.

Doppingolt az ezüstérmes?

Fennakadt egy doppingellenőrzésen, így nem indulhat a pénteken rajtoló eugene-i szabadtéri atlétikai világbajnokságon Nijel Amos, a férfi 800 méteres síkfutás londoni olimpiai ezüstérmese. Az atlétika tisztaságáért felelős testület (AIU) közölte, hogy a 28 éves botswanai középtávfutó június 4-én, versenyen kívül levett mintájának elemzése során a tiltott és emberi egészségre veszélyes GW1516 nevű metabolit nyomaira bukkantak. A pozitív eredmény után automatikusan felfüggesztették Amos versenyengedélyét. Nijel Amos 18 évesen nyert ezüstérmet a 2012-es londoni játékokon 1:41.73 perccel, amivel azóta is – Sebastian Coe-val, a nemzetközi szövetség jelenlegi elnökével holtversenyben – minden idők harmadik legjobb futójának számít 800 méteren.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük