Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Egy percen múlt…

Románia U19-es labdarúgó-válogatottja a harmadik csoportmérkőzését is elveszítette a szlovákiai korosztályos Európa-bajnokságon, és nem sikerült teljesítenie kisebbik célját, az 5–6. helyekért kiírt osztályozón való részvételt. A nagy cél az lett volna, hogy győzzön az osztályozón és ezáltal kijuthasson a 2023. évi, indonéziai U20-as világbajnokságra. A három-három csoportmérkőzés alapján az Eb nyolcas mezőnyében Románia utolsó helyen végzett, egyetlen csapat, amely pont nélkül zárt. Eredményei: 1–2 Olaszországgal, 1–2 Franciaországgal, 0–1 Szlovákiával. Az Eb mai elődöntői: Anglia – Olaszország, Franciaország – Izrael. Szintén ma Szlovákia – Ausztria osztályozó a vb-részvételt érő 5. helyért.

A román válogatott nagyon közel állt ahhoz, hogy megszerezze a csoport harmadik helyét. A Szlovákia elleni záró fordulóban elég lett volna egy döntetlen. Úgy tűnik, hogy valójában erre is játszottak a mérkőzés utolsó perceiben, amikor 0–0-lás állásnál az edző a csapat legjobbjának tekintett Rareș Ilie támadó középpályást hátvéddel lecserélte. Az időhúzások és játékmegszakítások miatt ítélt 5 perces hosszabbítás 5. percében kapott balszerencsés gólt a román válogatott. A csapat mindhárom csoportmérkőzésén alapember volt a székelyföldi Gergely Botond (FC Csíkszereda) középhátvéd. Sajtóhírek szerint a játékos Magyarországra igazolt, és eladásával pillanatnyilag kilábalt az anyagi gondokból az FK Csíkszereda felnőtt csapata. (bl)

Újabb magyar érem

A magyar válogatott ezüstérmet nyert a nyíltvízi úszók csapatversenyében a Lupa-tavon zajló világbajnokság vasárnapi nyitónapján. A Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású váltó 1:04:43.00 órás eredménnyel végzett a második helyen a németek mögött, az olaszokat célfotóval megelőzve. Ez a harmadik magyar érem a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, mivel Milák Kristóf a Duna Arénában 200 és 100 méter pillangón diadalmaskodott.

A férfi öt kilométeres versenyszámban Betlehem Dávid hetedikként, a címvédő Rasovszky Kristóf pedig kilencedikként csapott célba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük