Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Egy pontra a céltól …

Románia U19-es labdarúgó-válogatottja a szlovákiai Európa-bajnokság második csoportmérkőzésén is nagy küzdelemben, szoros eredménnyel maradt alul, ezúttal Franciaországgal szemben. Eredmény: 1–2, akárcsak korábban Olaszországgal. A román csapat a franciák ellen egyenlített, de a máltai játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A két erős ellenfélre való tekintettel, a román válogatott célja eleve a csoport harmadik helye volt, erre még mindig nagy esély mutatkozik. Mivelhogy a szlovák válogatott 5–0-ra kikapott Franciaországtól és 1–0-ra Olaszországtól, a román csapatnak a sokkal jobb gólarány (2–4 vs. 0–6) okán már döntetlen is elég a mai zárófordulóban (kezdés 18.30-tól). Amennyiben sikerülne megszerezni a csoport harmadik helyét, a másik csoportból a szerb, osztrák, izraeli hármasból jöhetne ellenfél az 5. helyért kiírt mérkőzésre (azzal számolva, hogy Anglia lesz az egyik elődöntős). Mint közöltük, az U19-es Eb első öt helyezettje kijut az U20-as indonéziai világbajnokságra. (bl)

Kettőből kettő

Az ifjú román úszótitán, David Popovici a férfi 100 méter gyorsúszás döntőjében is legyőzhetetlen volt, így második aranyérmét szerezte a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. Popovici a táv felénél még másodikként fordult, végül elsőként csapott célba, 47.58-as idővel. Az elődöntőben még jobban úszott a román fiú, hiszen 47.13-mal nyerte futamát, ez pedig junior világcsúcs is lett egyben. Popovici 200 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában, a 17 éves és 280 napos bukaresti srác mindössze a második 18 év alatti győztese ennek a számnak, 1975-ben Andy Coan nyert hasonlóan fiatalon. Németh Nándor, aki ebben a számban 2018 óta minden világversenyen döntőt úszott, hatodik helyen végzett.

Bekeményít a Veszprém

Ludovic Fabregas és Hugo Descat személyében két francia olimpiai bajnok érkezik jövő nyáron a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatába. Nagy László sportigazgató bejelentette az Európa-bajnok svéd Lukas Sandell és a kontinensbajnoki ezüstérmes spanyol Agustín Casado Marcelo leigazolását is, akik szintén jövőre csatlakoznak a Magyar Kupa-győztes együtteshez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük