Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Kikaptak az olaszoktól

Vereséggel debütált a román U19-es labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon, a csoportkör első összecsapásán 2–1 arányban kikapott Olaszország legjobbjaitól a dunaszerdahelyi MOL Arénában. A kezdőcsapatban helyet kapott az FK Csíkszereda gyergyószentmiklósi születésű hátvédje, Gergely Botond, aki végigjátszotta az összecsapást. A nyolccsapatos kontinensviadalon Románia együttese Franciaország, Olaszország és a házigazda Szlovákia ellen küzd a csoportmérkőzések során. A csoport másik meccsén Szlovákia 5–0-s vereséget szenvedett a franciáktól. A másik kvartettben Anglia, Izrael, Szerbia és Ausztria harcol a továbbjutásért. Legközelebb Franciaország lesz Románia ellenfele, kedden 21 órától (élőben a TVR 1-en és a FRF Tv-n).

Bölöni Lotaringiában edzősködik

Bölöni László a Ligue 1-ból idén kiesett FC Metz új vezetőedzője. A 69 éves, marosvásárhelyi edző kétéves szerződést írt alá, Frederic Antonettit váltja, aki a kiesés után távozott a lotaringiai klubtól. Bölöni László játékos pályafutása során játszott már a Hexagonban, a Creteil és az Orleans csapatában, majd futballkarrierje befejezése után a Nancy, a Rennes, a Monaco és a Lens csapatánál edzősködött. Legutóbb a Panathinaikosz Athénnál dolgozott, ahonnan 2021 májusában távozott. Tárgyalásokat folytatott a Román Labdarúgó-szövetséggel, hogy átvegye a válogatott edzői posztját, ez végül meghiúsult.

Budapesti olimpiai álmok

Novák Katalin köztársasági elnök és több magyar sportvezető találkozott Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével Budapesten, ahol egy jövőbeli magyarországi olimpia lehetőségéről is beszélgettek. „A sport több mint testmozgás vagy verseny: életforma és érték. Az olimpia pedig több mint sportesemény: álom. Szeretném, ha egy budapesti olimpia sok magyar olyan közös álma lenne, amely egyszer valóra válik” – írta a Facebookon Novák Katalin. A köztársasági elnök mellett Fürjes Balázs, Gyulay Zsolt, Schmitt Pál és Gyurta Dániel találkozott a német sportvezetővel, aki a vizes világbajnokság megnyitójára érkezett a magyar fővárosba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük