Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Felsőházra erősítenek

A kupagyőzelem utáni napokban a Sepsi OSK vezetői már megkezdték a tényleges tárgyalásokat az átigazolásra kiszemelt játékosokkal, egyelőre Ion Gheorghe (FC Voluntari) és Francisco Junior (Gaz Metan) érkezése tekinthető tényszerűnek. A harmadik Pavol Safranko lehet, a visszatérését a szurkolók, a klubvezetők és a játékostársak is nagyon szeretnék. A 27 éves szlovák játékos Dél-Afrikában játszik, jelenleg keresik a módját annak, hogy miként lehetne „hazahozni”, akár kölcsönbe is. A klubtulajdonos nagyon örül annak, hogy közben sikerült 3 éves szerződés-hosszabbításról megállapodni két alapjátékossal, Nicolae Păun és Marius Ștefănescu 2025-ig biztosan maradnak.

Öt érmet hoztak

Május 20–22. között a bulgáriai Kranevóban rendezték meg a Shotokan WSF Európai Karate-bajnokságot. A rendezvényen 16 ország közel 500 sportolója mérte össze tudását. A sepsiszentgyörgyi Shoto Team Préda Csaba edzette csapatát Gál Zoltán (+84 kg) és a junior Makó Csongor (–61 kg) képviselte, akik összesen 5 érmet szereztek kumite (szabadharc) versenyszámban. Gál három 3 bronz-, míg Makó egy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza.

 

Dumitrescut behívták

Románia U21-es válogatottja június 3-án Grúziában, 7-én Szlovákiában játszik barátságos mérkőzést. Florin Bratu szövetségi kapitány kijelölte a 23 tagú játékoskeretet, amelynek tagja Andres Dumitrescu, a Sepsi OSK hátvédje is. Az FK Csíkszeredától ezúttal Gyenge Szilárd kapus kapott meghívót. A harmadik székelyföldi játékos Marius Corbu (Felcsúti Puskás Akadémia, Magyarország), ő korábban az FK Csíkszeredát erősítette.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük