Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Itthon a háromszéki csapatok

Hazai környezetben mérkőznek ma a háromszéki csapatok a 3. Ligában, a felsőházban érdekelt Sepsi OSK II. az éllovas Székelyudvarhelyi FC-t fogadja a városi stadionban, míg az alsóházban a KSE ugyanekkor az FC Hermmannstadt 2-őt látja vendégül a Sinkovits Stadionban. A szentgyörgyi találkozó favoritjának az éllovas udvarhelyi együttes számít, amely közel áll ahhoz, hogy matematikailag bebiztosítsa a továbbjutását a következő körbe. Az alapszakaszban megosztozott a győzelmeken a két székely együttes, mindkettő kihasználta a hazai pálya előnyét, Udvarhelyen 2–0-ra nyert az FC, Szentgyörgyön 1–0-ra az OSK. Azóta negatív a Sepsi OSK mérlege, a november 19-ei győzelem óta mindössze egy döntetlent játszott és nyolc forduló óta nyeretlen. A KSE mai ellenlábasával két döntetlent jegyzett az alapszakaszban (1–1, 0–0), ma azonban mindenképp győzni szeretnének saját szurkolóik előtt.

Új edző a MU-nál

Erik ten Hagot nevezték ki a Manchester United menedzserévé. A klub közleménye szerint a jelenleg az Ajaxot irányító holland edző a szezon végén veszi át a csapatot és 2025 júniusáig írt alá szerződést, amely egy évvel meghosszabbítható. Erik ten Hagot a 2017/18-as szezonban nevezték ki az Ajax vezetőedzőjévé, azóta 210 mérkőzésen 156 győzelem, 25 döntetlen és 29 vereség, két-két bajnoki cím és kupagyőzelem a mérlege Hollandiában, ezen kívül 2019-ben az elődöntőig, idén a nyolcaddöntőig vezette az együttest a Bajnokok Ligájában. „Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Manchester United menedzserévé neveztek ki. Tisztában vagyok a klub fantasztikus történelmével, szurkolói szenvedélyével, a célom az, hogy olyan csapatot alakítsak ki, amely képes nagy sikereket elérni” – nyilatkozta Erik ten Hag.

A csapatot jelenleg ideiglenes menedzserként irányító Ralf Rangnick a korábbi megállapodás értelmében a továbbiakban tanácsadói szerepkört tölthet be az Old Traffordon. Sajtóhírek szerint a holland edző segítője két korábbi MU-játékos, Steve McClaren és Robin van Persie lesz. A MU öt fordulóval a vége előtt a hatodik helyen áll a Premier League-ben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük