Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Arccal a kupaharc felé

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalossá tette a Román-kupa elődöntőinek a programját. Véglegessé vált, hogy az FC Voluntari – FC Argeș mérkőzés kezdésének időpontja április 19-én 20 óra, míg a Sepsi OSK – Universitatea Craiova elődöntő első mérkőzése április 20-án 19.30-kor kezdődik. A visszavágókra a május 10–12. között kerül sor, az időpontokat a tévétársaságok – Digi Sport, Orange Sport, Look Sport – illetékeseivel közösen rögzítik, a szerződések értelmében. Bő egy héttel az első két mérkőzés előtt így álltak az egyik népszerű sportfogadási iroda szorzói, nyereményajánlatai: Sepsi OSK győzelme 2,75, döntetlen 3, Universitatea Craiova győzelme 2,75. Három másik fogadóiroda hasonlóan szoros mérkőzést jelez, igaz, egy icipicivel esélyesebbnek vélik az oltyán csapatot. (bl)

Irány a jégvilág-elit?

Az orosz és fehérorosz jégkorong-válogatottat is kizárták az idei elit világbajnokságról, a helyüket azonnal megkapta, átvette Ausztria és Franciaország, így ez a két csapat nem vesz részt a Divízió IA világbajnokságon, ahol éppen a feljutás a tét. A változás kedvező alkalmat és esélyt kínál a magyar válogatottnak ahhoz, hogy jövőre újból a világélvonalban játszhasson. Ennek egyik akadálya, akadályoztatója a hagyományosan tömeges székelyföldi magyar erőt felvonultató román válogatott lehet. A korábbi egy évtizedben a magyar nemzeti csapat esélyt sem adott a romániai válogatottnak, ám utóbbi már több honosított „ex-szovjet” játékossal is rendelkezik, ami egyértelmű erősítés. A tavalyi olimpiai selejtezőn a 60 perces játékidőben 2-2-re állt a magyar–román mérkőzés, aztán a hosszabbításban 3-2-re a magyar nemzeti csapat diadalmaskodott.

Az idei Divízió IA (régi-régi B-csoport) világbajnokság színhelye Ljubljana, Szlovénia fővárosa. A magyar csapat mérkőzései: május 3-án Dél-Koreával, május 4-én Litvániával, május 6-án Szlovéniával, május 8-án, vasárnap délután Romániával. Az 5 tagú csoportból 2 csapat jut fel a 16 tagú elit csoportba. A világbajnokságot megelőzően a magyar válogatott felkészülési mérkőzéseket játszik Ukrajnával, Szlovéniával és Dél-Koreával. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük