Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Döntetlen az edzőmeccsen

A bajnoki szünetet kihasználva felkészülési mérkőzést játszott egymással szombaton délután az élvonalbeli Sepsi OSK és a labdarúgó 2. Ligában érdekelt FK Csíkszereda. A Began – Bălaşa, Vaşvari, Dimitrov, Fofana, Tincu, Fülöp, Golofca, Luckassen, Matthias, Ispas (cserék: Ştefănescu, Aganovic, Bărbuț, Păun, Mitrea, Ninaj, Tudorie) összeállításban pályára lépő OSK nem tudta érvényesíteni osztályfölényét, a végjátékban az FK szerzett vezetést a csereként beálló fiatal Bujdosó révén, aki mintegy húsz méterről vette be Began kapuját. Úgy tűnt, ez a gól elég lesz a csíkiak győzelméhez, ám a hosszabbításban Ştefănescu egyenlített. Ez volt Dican Ferenc első meccse vezetőedzőként az FK kispadján. Mindkét csapatból hiányoztak a válogatottakba behívott futballisták, a Sepsinél az olaszok elleni vb-pótselejtezőn is pályára lépő észak-macedón Stefan Askovszki és a román U21-ben szereplő Andres Dumitrescu, a vendégeknél pedig Salvatore Marrone (Románia U21) és Szondi Botond (Románia U20), valamint Gyenge Szilárd, aki sérülés miatt nem játszott.

A Sepsi OSK legközelebb április 4-én, hétfőn játszik az élvonalbeli rájátszásban, 18 órakor az Academica Clinceni csapatát fogadja. Az FK Csíkszereda április 2-án, szombaton 11 órakor a Temesvári Poli ellen kezdi meg a 2. Liga alsóházi rájátszását. 

Egygólos vereségek

Vereséggel mutatkozott be a román labdarúgó-válogatott kispadján Edward Iordănescu, a trikolórok pénteken este felkészülési mérkőzésen kaptak ki a görögöktől. A mérkőzés egyetlen találatát Buhalakisz szerezte, aki egy beívelt labdát a két középvédő közül fejelt a hálóba (0–1). A válogatott kedden szépíthet, 20.45-től Izrael vendége lesz.

A magyar labdarúgó-válogatott is kikapott, mégpedig egy szerencsétlen öngóllal a szerb csapattól a Puskás Arénában rendezett csütörtöki barátságos mérkőzésen. A vb-résztvevő a győztes találatot a 35. percben szerezte, amikor Aleksandar Mitrovic nagyszerű lövése és Gulácsi Péter bravúros védése után Nagy Zsolt szerencsétlenül ért a labdába. A piros-fehér-zöldek először kaptak ki az önálló Szerbiától, kedden pedig az északír csapat vendégeiként mérkőznek Belfastban. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük