Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Ma zárul az alapszakasz

Ma rendezik az alapszakasz utolsó fordulóját a női kosárlabda Nemzeti Ligában, ezektől az eredményektől függ, hogy mely csapatok végeznek a 4–6. helyeken, ami a rájátszás szempontjából bír kiemelt jelentőséggel. A címvédő Sepsi-SIC 18 órától a Marosvásárhelyi Sirius otthonában biztosíthatja be az alapszakasz-győzelmet, a második helyen álló Szatmárnémeti a Rapid otthonában szerepel, míg a harmadik pozíciót elfoglaló aradiak Alexandrián mérkőznek. A KSE szintén 18 órától a Konstancai Phoenix-et látja vendégül. A hetedik helyen álló céhes városiaknak inkább presztízskérdés ez a találkozó, ugyanis győzelem esetén sem léphetnek előbb a tabellán.

Komoly erőpróbák előtt az utánpótlás

Andres Dumitrescu, a Sepsi OSK hátvédje újból meghívót kapott Románia U21-es válogatottjába, amely a 2023. évi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készül. A csapat március 24-én Bukarestben Finnország U21-es válogatottjával játszik, majd 29-én Rabatban Marokkó U21-esével. A keret két másik székelyföldi tagja Gyenge Szilárd, az FK Csíkszereda kapuvédője, és a gyimesi származású Marius Corbu, aki jelenleg a magyarországi Puskás Akadémia játékosa, korábban az FK Csíkszeredánál játszott.

A tavaly alakult U20-as román válogatott szerepe az, hogy az U19-es korosztályból „kiöregedő” labdarúgóknak továbbra is közös játéklehetőséget kínáljon, előkészítve a legjobbakat az U21-es és a felnőtt válogatott számára. Az U20-asok 24-én, Ploiești-en Norvégia U20-as válogatottjával játszanak barátságos mérkőzést, 29-én pedig Svájcban a házigazdák U20-asával. A válogatott keret tagja Szondi Botond, az FK Csíkszereda középpályása.

Az U19-es válogatott számára még komolyabb erőpróbák következnek a március 23–29. időszakban, a horvátországi négyes tornán a korosztályos Európa-bajnokságra való kijutás a tét. Sorrendben Grúzia, Horvátország és Izland az ellenfél, az első helyezett juthat tovább. A csapat tagja Gergely Botond, az FK Csíkszereda hátvédje.

Az utóbbi napokban a román U15-ös és U18-as válogatottak is edzőtáborba vonultak, székelyföldi játékosok nem kaptak meghívót ezekbe a csapatokba. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük