Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Remek teljesítmény

A kézdivásárhelyi tekecsapat veteránjai az ország élvonalához tartoznak, ezt bizonyítja a Román-kupa első, vajdahunyadi fordulóján elért teljesítményük is. Az első hat játékos között két KSE-tekéző is található, ami dicséretre méltó teljesítmény. A nyitó forduló legeredményesebb játékosának Dávid Géza (KSE) bizonyult, 536 ütött fával, míg Kiss Árpád 516 ütött fája a harmadik helyhez volt elég.

Hivatalosan is megkezdődik

Az alpesi síző Tóth Zita és Kékesi Márton szerint életük egyik legnagyobb pillanata lesz, amikor vihetik a magyar zászlót a pekingi olimpia mai megnyitóján. Legutóbb az 1994-es, lillehammeri játékokon érte alpesi sízőt az a megtiszteltetés, hogy a magyar csapat első, lobogót tartó embereként vonulhatott a stadionba a nyitóceremónián. Azóta háromszor gyorskorcsolyázóra, kétszer rövidpályás gyorskorcsolyázóra, egyszer pedig műkorcsolyázóra esett a választás. A XXIV. téli olimpia nyitóünnepsége ma 14 órakor kezdődik.

Kikerültek a programból

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közgyűlése a várakozásnak megfelelően jóváhagyta a végrehajtó bizottság december eleji döntését, így a súlyemelés, az ökölvívás és az öttusa nem szerepel a 2028-as Los Angeles-i játékok előzetes programjában. A végső döntés a 2023-as közgyűlésen születik meg. A NOB-tagság egyúttal megerősítette a helyét a Tokióban tavaly debütált sportmászásnak, hullámlovaglásnak és gördeszkának azzal, hogy miután a 2024-es olimpia programjában benne vannak, a 2028-as előzetes műsorba is bekerültek.

Rangadók hétvégéje

Két rangadót is rendeznek a német labdarúgó-bajnokság hétvégi, 21. fordulójában: szombat este a címvédő és listavezető Bayern München az előző szezonban ezüstérmes RB Leipziget – Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapatát – fogadja, míg másnap a második helyen álló Borussia Dortmund a harmadik Bayer Leverkusent látja vendégül. Schäfer András akár be is mutatkozhat a meglepetésre negyedik Union Berlinben, amely szombaton az osztályozós helyet elfoglaló Augsburg otthonában szerepel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük