Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Öten a válogatottban

A Sepsi-SIC öt játékossal képviselteti magát a román női kosárlabda-válogatottban, amely ma 18 órától Bukarestben megkezdi szereplését az Európa-bajnoki selejtezőkörben. Románia a C-csoportba kapott besorolást, az első fordulóban pedig Izlandot fogadja a fővárosi Dinamo Sportcsarnokban (élőben a Digi Sporton). Dan Calancea szövetségi kapitány 12 főre szűkítette a játékoskeret, köztük van a Sepsi-SIC öt tehetséges kosarasa: Ioana Ghizilă, Ștefania Cătinean, Alina Podar, Orbán Nicolett és Anisia Croitoru. A keretet erősíti továbbá Florina Stanici, Sonia Cazacu (mindketten Rapid), Ecaterina Armanu (Brassó), Fodor Márta, Dora Ardelean (mindketten Szatmárnémeti VSK), Teodora Neagu (ex-Sepsi-SIC), Alexandra Ghiță (Arad). A válogatott vasárnap 19 órától Spanyolországgal mérkőzik.

Két csapatban egy székelyföldi

Az illetékes szövetségi kapitányok keretet hirdettek két korosztályos válogatottnál. Az U19-es csapat a jövő évi Európa-bajnokság első selejtező körére készül, a négyes torna helyszíne Törökország lesz november 16-ig. A 13 selejtező csoportból továbbjut az elit körbe az első két-két helyezett, valamint a 13-ból a legjobb harmadik. A román válogatott ellenfelei: Törökország, Lettország, San Marino. Adrian Vasii szövetségi kapitány egy székelyföldi játékost hívott a keretbe, a korábbi mérkőzéseken és az FK Csíkszereda felnőtt csapatában is jól teljesítő Gergely Botond hátvédet.

Egy nappal korábban Bogdan Lobont is keretet hirdetett az U20-as válogatott két következő felkészülési mérkőzésére. Ma Voluntariban Lengyelországgal játszanak, 15-én Sassouloban Olaszország az ellenfél. A keretben nincs székelyföldi játékos, noha igaz, Toni Suciu, a másodosztályú Sellemberk (Szeben megye) csatára korábban az FK Csíkszereda korosztályos csapataiban is szerepelt. Az U20-as válogatott idén alakult, a cél az, hogy az U19-es válogatottból korhatár miatt kieső játékosokat megfelelő szinten foglalkoztassák, az U21-esnek és esetleg a felnőtt válogatottnak előkészítsék. Az U20-as csapat eddig ellentmondásos eredményeket ért el, vannak győzelmei, de például Angliában 6–1-re, Németországban 4–0-ra kikapott. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük