Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Jégen a Háromszéki Ágyúsok

Augusztus 27–29. között a Felcsíki Műjégpályán felnőtt tornát rendez a Székelyföldi Jégkorong Akadémia egyetemista csapata, a Sapientia U23. A négy együttes részvételével zajló megmérettetés számos újdonságot tartogat a szurkolók számára, akik többhónapos kényszerszünet után újra a lelátón biztathatják kedvenceiket. A közönség megismerkedhet a nemrég megalakult Háromszéki Ágyúsok gárdájával, de a Csíkszeredai Sportklub és a Sapientia U23 2021–2022-es idényre készülő keretét is első ízben láthatja. A Gyergyói Hoki Klub korábban lekötött külföldi mérkőzései miatt nem tud részt venni a tornán, helyükbe a Steaua lépett.

A Székelyföld Kupa programja: ma 15 órától Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua, 18.30-tól Sapientia U23 – Háromszéki Ágyúsok; szombaton 15 órától Háromszéki Ágyúsok – Steaua, 18.30-tól Sapientia U23 – Csíkszeredai Sportklub; vasárnap 15 órától Háromszéki Ágyúsok – Csíkszeredai Sportklub, 18.30 Sapientia U23 – Steaua. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia Youtube-csatornája élőben közvetíti az eseményeket.

Szépen búcsúztak

A magyar női jégkorong-válogatott a kanadai Calgary város olimpiai központjában zajló világbajnokságon, az utolsó csoportmérkőzésen 5–1 (2–1, 2–0, 1–0) különbséggel legyőzte Dániát. A nemzeti csapat a B-csoportban a 4. helyen végzett, összesítésben pedig 9. lett, ettől függetlenül jövőben is az elit világbajnokságon szerepelhet. Az idei vb az A-csoport öt és a B-csoport első három csapatával folytatódik, a negyeddöntő következik. A magyar csapat korábbi csoportmérkőzéseinek eredményei: 0–3 (0–2, 0–0, 0–1) Németországgal, 2–4 (0–2, 1–2, 1–0) Csehországgal, 1–4 (0–1, 1–1, 0–2) Japánnal. A hölgyek az ősz folyamán olimpiai selejtezőn indulnak.

Magyarország férfi jégkorong-válogatottja nagy bizakodással készült az augusztus 26–29-i, rigai olimpiai selejtezőre. Ellenfelek: Franciaország, Olaszország és a házigazda Lettország. A torna első helyezettje kijut a jövő évi (2022. február 4-20.), pekingi téli olimpiára! A tegnapi, Franciaország elleni nyitány után a magyar csapat pénteken 20 órától Lettországgal, vasárnap 13 órától Olaszországgal mérkőzik. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük