Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Még egy „multikulti Eb” kezdődik

Kipróbálják röplabdában is (immár másodszor), lám, hogyan működik, ha egyszerre négy ország a házigazdája az Európa-bajnokságnak. Tegnap kezdődött a 2021. évi női röplabda Európa-bajnokság romániai, bulgáriai, szerbiai, horvátországi helyszínekkel.

A-csoport (Belgrád, Szerbia): Azerbajdzsán, Oroszország, Belgium, Franciaország, Bosznia-Hercegovina, Szerbia),

B-csoport (Plovdiv, Bulgária): Lengyelország, Németország, Spanyolország, Csehország, Görögország, Bulgária,

C-csoport (Zadar, Horvátország): MAGYARORSZÁG, Szlovákia, Svájc, Olaszország, Fehéroroszország, Horvátország,

D-csoport (Kolozsvár, Erdély, Románia): Törökország, Hollandia, Ukrajna, Finnország, Svédország, ROMÁNIA (szerdán 1–3 arányban kikapott Törökországtól).

Minden csoportból az 1–4. helyezettek jutnak a nyolcaddöntőbe, vagyis a 16 közé. A magyar nemzeti csapat sorrendben negyedszer résztvevője a döntő tornának. A válogatott mérkőzéseit az M4 Sport tévé közvetíti. A női röplabda Európa-bajnokságok történetében (1949–2021) Magyarország egyszeres ezüstérmes (1975), háromszoros bronzérmes (1977, 1981, 1983), Románia egyszeres bronzérmes (1963). (bl)

Előkelő társaságban a hölgyek

Ma Calgaryban, a Kanadai Olimpiai Park WinSport Arénájában megkezdődik az elit (A-csoportos) női jégkorong-világbajnokság. Először szerepel az élvonalban a magyar válogatott. A vb eredeti időszaka április lett volna, de a koronavírus-járvány aggasztó egészségügyi mutatói, orvosi véleményezései miatt elhalasztották előbb májusra, majd meghatározatlan időre. A Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) júniusban úgy döntött, hogy a világbajnokságot az augusztus 20-31. időszakban pótolják, de nem az eredeti helyszíneken (Halifax, és Truro, szintén Kanada), hanem az 1988-as téli olimpia városában. A magyar válogatott bukaresti idő szerint szombaton 21 órától Németországgal, vasárnap 21 órától Csehországgal, szerdán hajnali 4.30 órától Japánnal, csütörtökön szintén 4.30 órától Dániával mérkőzik. Az A-csoport összetétele: Amerikai Egyesült Államok, Orosz csapat, Svájc, Kanada, Finnország. A csoportmérkőzések után negyeddöntők következnek, s lesznek mérkőzések az 5–8. helyekért is. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük