Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Készülhetnek a világversenyre

Castellónban kisorsolták a 2021-es spanyolországi női kézilabda-világbajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott az E-csoportban szereplő négyesben kapott helyet Németország, Csehország és Szlovákia mellett. A világversenyről biztosan hiányozni fog a csapatkapitány Kovacsics Anikó. A bajnoki címvédő Ferencváros és az olimpiai hetedik helyezett magyar válogatott irányítója vállműtét miatt legalább hat hónapig nem kézilabdázhat. Románia a háromszoros világbajnok és regnáló Európa-bajnok Norvégiával szerepel együtt a C-csoportba, további két ellenfelét pedig az ázsiai selejtezőkből kapja.
A december 2. és 19. között rendezendő világbajnokságon már nem 24 csapat vesz részt, hanem 32. A csapatokat nyolc darab négyes csoportba sorsolták, innen körmérkőzés után a legjobb három megy tovább a második csoportkörbe, ahol hatos csoportokat alakítanak ki. A mérkőzéseknek Granollers, Torrevieja, Llíria és Castellón városa ad otthont. 

Egy klasszissal kevesebb

Hetvenöt esztendős korában, vasárnap elhunyt Gerd Müller, a németek legendás labdarúgója. Gerd Müller halálhírét egykori klubja, a Bayern München a hivatalos honlapján erősítette meg. A legendás támadó a bajorok színeiben 1964 és 1979 között 607 mérkőzésen összesen 566-szor volt eredményes, máig ő a Bundesliga történetének legeredményesebb játékosa, a német élvonalban 365 gólt szerzett – hétszer is elnyerte a gólkirályi címet, 1970-ben pedig megkapta az Aranylabdát. Müller számos trófeát nyert klubszinten, és a nyugatnémet válogatottal is: a Bayernnel többek között négyszer lett bajnok, háromszoros BEK-győztes, de nyert KEK-et és Világkupát is, míg nemzetközi színtéren Nyugat-Németország színeiben világ- (1974) és Európa-bajnok (1972) volt. A válogatottban 62 találkozón 68-szor talált be. Mind a mai napig a valaha élt egyik legjobb csatárként emlegetik, a németek csak „a nemzet bombázójának” hívták.

A csatár egyik Bundesliga-rekordját (egy idény alatt szerzett 40 gól) egyébként épp a münchenieket erősítő Robert Lewandowski döntötte meg idén, a lengyel támadó az előző kiírás végén 41 találattal zárt. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük