Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

A Kékeké a Szuperkupa

A Chelsea 1–1-es döntetlen után tizenegyes-párbajban 6–5-re legyőzte a Villarreal csapatát a labdarúgó Európai Szuperkupa-mérkőzésen, szerdán Belfastban. A Bajnokok Ligája-címvédő angol csapatnál a 22 éves védő Trevoh Chalobah, míg az Európa Liga-győztes spanyoloknál a 24 éves szenegáli csatár Boulaye Dia ezen a találkozón mutatkozott be együttesében. 1998 után másodszor lett a Chelsea-é a Szuperkupa, míg a Villarreal története során először veszített tizenegyes-párbajt az európai kupaporondon, eddig háromból három volt a mérlege, legutóbb épp az EL-döntőben győzte le így a Manchester Unitedot.

Sokan belenyugodtak az eredménytelenségbe

A gsp.ro (Gzaeta Sporturilor) hírportál az olvasói körében végzett egyszerű közvélemény-kutatást. A szerkesztők azt firtatják, ki hogyan látja, mennyire elégedett vagy elégedetlen a százfős román sportolói küldöttség tokiói szereplésével, eredményeivel. Csütörtökön a kora délutáni órákban meghaladta az ötezret a válaszok száma. Kétharmaduk szerint az idei román olimpiai mérleg kiábrándító, hiszen nagyon kevés az érem (1 arany, 3 ezüst). A válaszadók egyharmada viszont úgy véli, a mérleg kielégítő, mert ennyire tellett, eredményesebb szereplésre nem lehetett várni a romániai sport jelenlegi helyzetében.

Egy nyilatkozatában Novák Károly Eduárd RMDSZ-es sportminiszter is azt nyilatkozta, nem várt többet 4-5 romániai éremnél, mert régóta hiányzik már az a sportstratégia, ami az élsport nemzetközi eredményességének alapja, alapfeltétele. Az érmek várható számát különben már az olimpia előtt pontosan megtippelte. (bl)

Visszatér a válogatottba

Cristina Neagu kézilabdázó bejelentette, jövőre visszatér a válogatottba, ugyanis részt szeretne venni a 2024-es párizsi olimpián. Kijelentette, még mindig szomorúsággal tölti el, hogy a román válogatottal nem jutott ki a tokiói olimpiára. Mint mondta, fájdalmas volt a televízióban nézni a meccseket. Idén nem vesz részt a női válogatott hátralévő meccsein a világ legjobbjának négyszer is megválasztott balátlövő, ugyanis pihenésre van szüksége fizikai és pszichikai szempontból egyaránt. Ez azt jelenti, hogy a román válogatott a világklasszis Neagu nélkül játszik majd a decemberi spanyolországi világbajnokságon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük