Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Súlyos zakó a trikolóroknak

A román labdarúgó-válogatott megsemmisítő vereséget szenvedett a tokiói olimpia focitornáján, a B csoport második fordulójában, vasárnap délután Dél-Korea kiütéses, 4–0-s sikert aratott a gyengén muzsikáló Románia felett. Az ázsiaiak a 28. percben szereztek vezetést, amikor egy baloldali beadást követően Marius Marin próbált felszabadítani, ám saját kapujába továbbította a játékszert. Szünet előtt emberhátrányba került Mirel Rădoi legénysége, Ion Gheorghe két sárga lap miatt vonulhatott le a pályáról. A második játékrészben is az ellenfél irányította a mérkőzést, csakhamar megduplázták előnyüket, majd további két találatot jegyeztek a hajrában teljesen széteső román csapat ellenében. A B jelű kvartett utolsó fordulóját szerdán délben rendezik, 11.30-tól Dél-Korea–Honduras és Románia–Új-Zéland mérkőzések lesznek. Mind a négy válogatott továbbjuthat a csoportból, hiszen mindannyian három-három pontot gyűjtöttek eddig. Tokió 2020, labdarúgás, B csoport, 2. forduló Románia–Dél-Korea 0–4 (0–1), Új-Zéland–Honduras 2–3 (1–1). A csoport állása: 1. Dél-Korea 3 pont (4–1), 2. Honduras 3 pont (3–3), 3. Új-Zéland 3 (3–3), 4. Románia 3 (1–4).

Vereség kezdésként

Az Európa-bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott 10–9-re kikapott Görögországtól első csoportmérkőzésén a tokiói olimpián. „Nem ideális egy ilyen kezdés, de a célunk változatlan. Először tovább kell jutni a csoportból és a negyeddöntőre kell a legjobb formánkat élesíteni” – mondta meccs után Varga Dénes. A magyar férfi vízilabda-válogatott harmadszor kezdte vereséggel az olimpiát – 1912-ben Stockholmban és 2012-ben Londonban kaptak ki a nyitányon. Märcz Tamás csapata kedden 12.20 órától Japán ellen ugrik vízbe.

Tornászremények

A tornász Kovács Zsófia a vasárnapi selejtezőből bejutott az egyéni összetett csütörtöki döntőjébe a tokiói olimpián. Az amerikai Simone Biles – aki az elmúlt kilenc évben minden versenyén megnyerte az egyéni összetettet, így jelenleg négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnoknak mondhatja magát – most is remekelt, bár nem mindent szert „uralt”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük