Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Győzött a magyar és a román bajnok is

A vártnál jóval nehezebben győzte le a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata a gibraltári Lincoln Red Imps FC együttesét, de a 2–1-es idegenbeli siker után mégis bizakodva várhatja Marius Șumudică edző alakulata a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának jövő heti hazai visszavágóját. A Ferencváros kétgólos előnyt szerzett odahaza az FK Žalgiris Vilnius elleni meccsen. A tavaly csoportkörös magyar bajnokcsapat kedvező helyzetből várhatja a jövő keddi visszavágót, s ha Litvániában is képes lesz ilyen szinten irányítani a mecset, aligha forog majd veszélyben a továbbjutás és a biztos csoportkörös szereplés valamely európai kupasorozatban.

A csapatsportágak első hétszeres olimpikonja

Két brazil női labdarúgó, Miraildes Maciel Mota – sportági becenevén Formiga – és Marta Vieira da Silva is rekordot döntött a tokiói olimpia szerdai versenynapján. A brazilok a csoportkör első fordulójában 5–0-ra legyőzték Kínát. Formiga kezdőként lépett pályára, így ő az első, aki hét olimpián szerepelt valamelyik csapatsportágban. A 43 éves középpályás minden alkalommal ott volt a pályán hazája válogatottjában, amióta a női labdarúgás 1996-ban felkerült az ötkarikás játékok programjára. A Kína elleni sikerhez Marta két góllal járult hozzá, ezzel ő lett az első női futballista, aki öt egymást követő olimpián eredményes volt. Első találatát 2004-ben Athénban szerezte, és jelenleg 12 olimpiai gólnál jár. A 35 éves játékost minden idők legjobb női labdarúgójának tartják, eddig öt alkalommal kapta meg az év legjobbjának járó díjat.

Brisbane olimpiát rendezhet

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Brisbane-nek ítélte a 2032-es nyári játékok rendezési jogát. A nyári játékok történetében Ausztrália harmadszor lesz házigazda, 1956-ban Melbourne-ben, 2000-ben pedig Sydneyben volt az olimpia. A kontinensnyi ország előtt eddig csak az Egyesült Államok rendezhetett három különböző városában nyári olimpiát (St. Louis, Los Angeles, Atlanta). A 2020-as tokiói játékokat pénteken nyitják meg, majd 2024-ben Párizs, 2028-ban pedig Los Angeles ad otthont a nyári olimpiának.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük