Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Várják a csapatok jelentkezését

Hosszas kényszerszünet után újra beindulhat az élet a megyei labdarúgásban, ennek érdekében a Kovászna Megyei Labdarúgó Egyesület megbeszélésre hívja össze a háromszéki futballcsapatok képviselőit. Ez alkalommal elvárják mindazokat, akik szeretnének indulni a megyei 4. és 5. liga 2021–2022-as idényében. A találkozó időpontja: július 16., péntek 16.30 óra, helyszín: a Kolcza vendéglő nyárikertje. Háromszéken legutóbb 2019. december 1-én rendeztek hivatalos mérkőzést a 4. ligában, amelynek visszavágósorozata elmaradt a koronavírusjárvány miatt, bajnokot sem hirdettek abban az évben. Tavaly sem indítottak pontvadászatot a szigorú szabályozások miatt, 2021-ben viszont kezd helyre állni a rend, így hát újra benépesülhetnek a focipályák, ez csak a résztvevőkön múlik. Amennyiben összegyűl a 16 csapat, akár már augusztus közepén is elkezdődhet a 4. liga – árulta el érdeklődésünkre Oláh József, a Kovászna Megyei Labdarúgó Egyesület vezetője.

 

Megfontoltabbak a fociklubok?

Daniel Stanciu volt impresszárió (labdarúgójátékos-ügynök) úgy látja, Romániában és Európa-szerte a futballklubok vezetői a koronavírus-járvány újabb – őszi, késő őszi – hullámaira is számítva, a szokásosnál sokkal óvatosabbak, megfontoltabbak a nyári átigazolásokat, új szerződéskötéseket illetően. Az elmúlt években több klubnál is tevékenykedő Stanciu élő példaként említette a hangzatos vásárairól ismert FCSB klubot, ahol Gigi Becali komoly pénztartalékokat halmozott, miközben elsősorban olyan játékosokat hívtak az FCSB-hez, akik a korábbi klubjaiknál szabadon – megvásárlás, kivásárlás nélkül – átigazolhatókká váltak.

„Ha jól megnézzük az Európa Ligát és az Európa Konferencia Ligát, pénzügyileg nincs nagy különbség köztük. Jó esély van minél feljebb, minél tovább jutni a Konferencia Ligában, és a romániai csapatok számára a Konferencia Liga-szereplés kellene elsődleges cél legyen, erre kellene inkább összpontosítani” – így Stanciu. Jelenleg Romániából az FCSB, az Universitatea Craiova és a Sepsi OSK érdekelt a sorozatban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük