Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Még egy hely kiadó a döntőben

Az egyszer már hihetetlen meglepetést okozó dánok vagy a hazai pálya előnyét élvező angolok verekedik be magukat a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjébe? Kiderül ma 22 órától az Eb második elődöntőjében. Egy biztos, a hazai pálya előnyétől hajtott angolok Harry Kane vezérletével mindent megtesznek a győzelemért. A csapatkapitány bizakodó, annak ellenére, hogy valószínűleg rá fognak a legjobban figyelni a dán védők, hiszen a támadó még nem mondott le arról, hogy az Eb legeredményesebb gólszerzője legyen. „Először is ők egy nagyszerű csapat. Játszottunk ellenük a Nemzetek Ligájában kétszer is tavaly, és egyszer sem nyertünk – egy döntetlen és egy vereség a mérlegünk… De tudjuk, hogy ha jól csináljuk, és úgy játszunk, ahogyan kell, nagy esélyünk van a döntőbe jutni” – nyilatkozta Kane. Nem szabad leírni a dánokat sem, akik általános meglepetésre jutottak a legjobb négy közé, a nagy esély számukra a védelem és a csapategység lehet, rendkívül jó a moráljuk, és ha megússzák az első félórát kapott gól nélkül, akkor nem zárható ki a továbbjutásuk.

Fucsovics Djokovic ellen

Fucsovics Márton negyeddöntőbe jutott a wimbledoni teniszbajnokságon, miután hétfőn öt játszmában legyőzte az orosz Andrej Rubljovot. A világranglistán 48. helyezett magyar teniszező és ötödik helyen kiemelt orosz riválisa idén ötödször, az elmúlt egy évben pedig már hatodik alkalommal került szembe egymással, igaz, Dohában Fucsovics nem állt ki a mérkőzésre. Az elmúlt időszakban nem sok babér termett a nyíregyházi teniszezőnek, ugyanis Rubljov legutóbbi négy lejátszott mérkőzésük mindegyikét megnyerte, az utolsó kettőt simán. Wimbledoni tenisztorna, nyolcaddöntő, férfi egyes: Fucsovics Márton-Andrej Rubljov 6:3, 4:6, 4:6, 6:0, 6:3.

A magyar teniszezők közül legutóbb Szávay Ágnes mutatott be hasonló menetelést a 2007-es US Openen, a férfiaknál Gulyás István 1971-ben, Taróczy Balázs pedig 1976-ban és 1981-ben a Roland Garroson jutott egyesben a legjobb nyolc közé. Fucsovicsra a nyolc között a világelső Novak Djokovic vár majd szerdán.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük