Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

RÖVIDEN Sport

Érmes karatékák

Június 27-én Bodzavásáron rendezték meg a shito-ryu országos bajnokságot, ahol a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub öt versenyzővel képviseltette magát. Négy éremmel tértek haza. A megméretésen 18 klub 232 versenyzője összesen 320 próbán vett részt. Kumiteben Pénzes Csiszár Fruzsina (10-11 évesek, –35kg) és Jancsó Tamás (kadét, –65kg) első helyezést ért el, Szőcs Szabina (minikadét, +50kg) és Székely Tas (junior, –70kg) egyaránt a dobogó harmadik fokán végzett. „Több mint másfél év kihagyás után kezdtük el a versenyzést, ezért természetesen elégedettek lehetünk ezekkel az eredményekkel. Fontos volt tudni, hol tartunk, milyen irányba folytassuk a felkészülést, amire a nyári edzőtáborokban lesz lehetőség” – nyilatkozta Vajik Csaba edző, aki Bartók Csabával közösen készítette fel a karatékákat a versenyre.

Kiesett a címvédő

A címvédő Portugália kiesett az Eb-ről, miután 1-0 arányú vereséget szenvedett a negyeddöntőben majd az olaszokkal találkozó Belgiumtól. Azt megelőzően a csehek borították fel a papírformát: 2-0 arányban diadalmaskodtak Hollandia ellenében. Csehországra Dánia vár a negyeddöntőben. Ma 19 órától Anglia – Németország, 22 órától Svédország – Ukrajna.

Elutasított kérő

Újabb neves kérő vásárolná meg a magyar válogatott Szalai Attilát, a török Fenerbahce futballistáját az angol bajnokságban szereplő West Ham United is szívesen soraiban tudná. Igen ám, de az angolok „mindössze” 12 millió eurós ajánlatot tettek a 23 éves hátvédért, akinek török klubja ennek több mint másfélszeresét, 20 millió eurót kér játékjogáért cserébe, így az üzlet esett. Eddig a spanyol bajnok Atlético Madrid, a Sevilla, az angol Aston Villa és Leicester City és az olasz Atalanta is érdeklődött Szalai iránt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük