Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Ancelotti visszatért

A Real Madrid ismét kinevezte vezetőedzőjének az együttest korábban 2013 és 2015 között irányító Carlo Ancelottit – olvasható a klub hivatalos honlapján. A Real Madriddal 2014-ben Bajnokok Ligáját nyerő Carlo Ancelotti lett a vezetőedzői posztról előző héten csütörtökön másodszor távozó Zinédine Zidane utódja. A 61 esztendős olasz tréner az elmúlt másfél évben a Premier League-ben szereplő Everton vezetőedzője volt, a Real Madrid aktív szerződéséből vásárolta ki a liverpooli klubtól. Ancelotti előző edzősége során a Bajnokok Ligája mellett további három trófeát nyert a madridiakkal: a 2013–2014-es idényben a Király-kupát és az európai Szuperkupát, majd 2014 decemberében a klubvilágbajnokság aktuális kiírását hódította el.

Lucescu hosszabbított

Igor Surkis, a Dinamo Kijev elnöke egyezséget kötött Mircea Lucescu edzővel utóbbi szerződésének 2023 nyaráig való meghosszabbításáról. Lucescu vezetésével az ukrán fővárosbeli klub öt év után nyert ismét bajnoki címet, így nem csoda, ha Surkis ragaszkodik hozzá a drukkerek kemény magjának tiltakozásai ellenére, akik nem tudták megbocsájtani a trénernek sakhtaros múltját. „Segítem a klub új fejlesztési stratégiáját. Lucescu nemcsak trófeákot nyer, hanem a mentalitásváltásban és a csapatépítésben is komoly szerepe van. Meghoztuk a helyes döntést, most várjuk az eredményeket”, nyilatkozta a klubelnök.

Javítások várhatók

A négy Grand Slam-torna jelentős javításokat helyezett kilátásba a teniszezők érdekében annak nyomán, hogy Oszaka Naomi – aki nem akart részt venni a francia nyílt teniszbajnokság sajtótájékoztatóin – hétfőn visszalépett a tornától. Gilles Moretton, a francia sportági szövetség elnöke már aznap este közölte, hogy a GS-tornák szervezőinek szándékában áll foglalkozni a játékosok mentális egészségének megóvásával. „A játékosok közérzete mindig is prioritás volt a Grand Slameken, és az a szándékunk a WTA-val, az ATP-vel és az ITF-fel együtt, hogy a mentális egészség és a jó közérzet érdekében további lépéseket tegyünk” – írták a US Open, a wimbledoni torna, a Roland Garros és az ausztrál bajnokság szervezői közös közleményükben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük