Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A filmvilág Hagija

Gheorghe Hagi (sz. 1965) edzőnek, a Viitorul Konstanca élvonalbeli csapat alapítójának, volt edzőjének, minden idők egyik legjobb romániai labdarúgójának két gyermeke van a második házasságából (felesége Marinela Hagi). A fiúból labdarúgó lett, apja nyomdokaiban halad, a román válogatott és a skót Glasgow Rangers játékosa. A sajtóban kevesebb szó esik Ianis Hagi lánytestvéréről. Kira Hagi (képünkön) már tizenévesen elhatározta, hogy nem a sportban, hanem a filmiparban kíván érvényesülni. A világhírű New York Film Academy növendéke, és már bizonyos fokú tapasztalattal is rendelkezik. Nem hajszol föltétlen „címlapos” szerepeket, a filmművészet láthatatlanabb zugaiban is jól érzi magát. A Netflix-stúdiók egyikében a Michelle Obama (az USA volt államfőjének, Barack Obamának a felesége) Gofre és Mochi című animációs és rajzfilm-sorozatában a Gofre hangja lett Kira Hagi, és állítólag nagyon jól alakít. Ezzel párhuzamosan a tényleges filmszerepek lehetőségeire is figyel, minden álma, hogy a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streeppel legyenek közös projektjeik, de általában is az az elve és vágya, hogy kiemelkedően tehetséges művészekkel játsszon együtt. Életének romániai epizódjaival kapcsolatosan a huszonéves csinos hölgy azt nyilatkozta a sajtónak, megrázó élmény volt számára, amikor anyai dédapja után kutakodott. A Vlahbei családnevű – szintén macedón származású – férfi politikai fogolyként halt meg a diktatúra idején a hírhedt nagyenyedi börtönben, ahová két rokonával együtt volt bezárva. 

Zidane távozik

A Real Madrid a hivatalos honlapján megerősítette a szerda esti sajtóértesüléseket: Zinédine Zidane saját elhatározásából nem folytatja a munkát a klub vezetőedzőjeként. „Tiszteletben tartjuk a döntését, és elismeréssel tartozunk a profizmusa, az elkötelezettsége és a szenvedélye iránt. Zidane a Real Madrid egyik legnagyobb mítosza, a legendája túlmutat azon, amit edzőként és játékosként elért a klubbal. Tisztában van vele, hogy a Real Madrid mindig az otthona marad” – olvasható a klub közleményében. 

Győzelemmel zártak

Tegnap a Liga 1 utolsó játéknapján, tét nélküli mérkőzésen, hazai környezetben a Sepsi OSK 1–0-ra legyőzte a Botoșani együttesét. Pavol Safrankónak a 90. percben sikerült betalálnia. Miután korábban a Kolozsvári CFR 2–0 arányban felülmúlta a FCSB együttesét, a Craiova pedig x-szelt a FC Academia Clinceni-nel (0-0), véglegessé vált a felsőház rangsora:

1 CFR Cluj 54
2 FC FCSB 45
3 CS U’ Craiova 41
4 Sepsi OSK 40
5 FC Ac. Clinceni 33
6 Botoșani 31

Az alsóház „döntője” (Chindia Târgoviște – Viitorul Constanța) lapzárta után ért véget. A győztes (lesz) az OSK ellenfele az európai kupaszereplés jogát eldöntő, vasárnap 21 órakor kezdődő mérkőzésen. 

Erősített az OSK

Négy év, illetve 112 mérkőzésen való szereplés után elhagyja a Craiova együttesét Cristi Bărbuț, azért, hogy a Sepsi OSK színeiben folytathassa pályafutását. A 26 éves játékos piaci értékét jelenleg 650.000 euróra taksálják, négy évvel ezelőtt 100.000 euróért került Temesvárról az oltyán fővárosba. 2019-ben ő volt a Liga 1 leggyorsabb játékosa: 5,8 másodperc alatt teljesített 50 métert, miközben a világrekordot 5,56 másodperc jelentette. A Bărbuțot 14 éves kora óta menedzselő ügynöke, Cristea Opria állítása szerint nem tudott a transzfer előkészületeiről, a prosport.ro-nak azt nyilatkozta, egy török klubbal folytatott előrehaladott tárgyalásokat, amikor „üzenetben” értesült futballistája „árulásáról”. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük