Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Ma eldől a bajnoki cím sorsa

Második csíkszeredai mérkőzését is megnyerte a Brassói Corona a román jégkorongbajnokság döntőjében. A barcaságiak 3–0-ra győztek kedden este a Csíkszeredai Sportklub otthonában, a Vákár Lajos Műjégpályán, így gyakorlatilag lenullázták a döntő állását. Eddig uganis mindkét csapat megnyerte idegenbeli mérkőzéseit: a Sportklub 5–2-re és 4–1-re győzött Brassóban, a Corona pedig 6–5-re és 3–0-ra Csíkszeredában, így a három nyert mérkőzésig tartó párharcban összesítésben 2–2-re állnak a felek. A mindent eldöntő ötödik mérkőzést ma 18.30-tól rendezik Brassóban. A győztes egyben bajnoki címet is ünnepelhet.

Tokió nagy hiányzói

A magyar férfi kézilabda-válogatott három hónap alatt másodszor is bizonyította, hogy ott lenne a helye a tokiói nyári olimpia tizenkettes mezőnyében. A szombati Horvátország elleni 26–22-es (9–10) győzelemmel a magyar nemzeti csapat megnyerte az Eurokupát, amelyen azok a válogatottak vettek részt, amelyek már biztos résztvevői a 2022. évi Európa-bajnokságnak, és nem kell selejtezőt játszaniuk. A magyarok eredményei: 32–29 és 30–28 Spanyolországgal, 27–31 és 26–22 Horvátországgal, 30–15 és 36–26 Szlovákiával. A horvát válogatott nem előzheti meg a magyart az egymás elleni mérkőzések eredményei miatt (több magyar gól idegenben). A magyar válogatott a második kalapból várja a jövő januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének mai, budapesti sorsolását, így biztosan nem kerül azonos csoportba az olimpiai és világbajnok Dániával, a vb-ezüstérmes Svédországgal, valamint Oroszországgal, Szerbiával és Ausztriával.

A magyar csapat januárban 5. lett az egyiptomi világbajnokságon. Eredményei: az alapcsoportban 34–27 a Zöld-foki Köztársasággal, 44–18 Uruguayjal, 29–28 Németországgal. A középdöntőben: 29–23 Brazíliával, 30–26 Lengyelországgal, 28–36 Spanyolországgal. A negyeddöntőben: 32–35 Franciaországgal (hosszabbítás után).

A tokiói olimpia résztvevői: Japán, Dánia, Egyiptom, Bahrein, Argentína, Spanyolország, Norvégia, Brazília, Franciaország, Portugália, Svédország, Németország. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük